Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΧΘΕΣ το μεσονύκτιον εξερράγη πυρκαϊά εις το παρά την πλατείαν Μαυρομιχάλη παντοπωλείον του Κουμανταρέα, άγνωστον πώς προκληθείσα. Ευτυχώς η πυρκαϊά εγένετο εγκαίρως αντιληπτή και τη βοηθεία των προσδραμόντων αθρόως περιοίκων κατεσβέσθη. Εν πάση όμως περιπτώσει προεκλήθησαν αρκεταί ζημίαι εις το παντοπωλείον του Κουμανταρέα, λόγω κυρίως της εσπευσμένης εκκενώσεως αυτού. Το οίκημα, ιδιοκτησία των αδελφών Καρέλια, ελαχίστας ζημίας υπέστη.

Ο Δήμος προσεκάλεσε χωρίς αμφιβολίας έναν άριστον επιστήμονα δια να εκπονήση την μελέτην της Λαχαναγοράς. Τον εκλεκτόν συμπολίτην μας και καθηγητήν του Πολυτεχνείου Παπαθεοδώρου. Η υπόθεσις χωρίς αμφιβολίαν ανετέθη εις καλάς χείρας.

ΑΛΛ’ αυτό δεν είναι αρκετόν. Δεν αρκεί μόνον η μελέτη, η οποία ασφαλώς θα είναι αρίστη. Χρειάζεται και κάτι άλλο ακόμη. Απαιτείται να γίνουν και οι κατάλληλοι οικονομικοί συνδυασμοί το ταχύτερον, εις τρόπον ώστε να αρχίση η εκτέλεσις του έργου. Διότι εκτός του ότι τούτο θα είναι εκτάκτως παραγωγικόν δια τον Δήμον, θα συντείνη εξ άλλου και εις το να ανακουφισθούν αι τάξεις κυρίως των παραγωγών, αίτινες με την σημερινήν σύνθεσιν της Λαχαναγοράς κυριολεκτικώς μαρτυρούν.