Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΕΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗ χθες εις την Νομαρχίαν παρά του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας το εκδοθέν διάταγμα περί νυκτερινής εργασίας γυναικών εις τα εργοστάσια και εργαστήρια συσκευής σύκων ξηρών και χλωρών κονσερβών.

ΤΟ Υπουργείον επί τη ευκαιρία γνωρίζη, ότι εις την λήψιν του εξαιρετικού μέτρου προέβη κατά παρέκκλησιν εκ των εν ισχύι γενικών διατάξεων του νόμου περί γυναικών και ανηλίκων, λαβών υπ’ όψιν αυτού την ανάγκην της προστασίας της Ελληνικής Βιομηχανίας και δη των βιομηχανιών των χρησιμοποιουσών ως πρώτην ύλην προϊόντα εθνικά.

-ΠΕΡΙ την πρώτην μεταμεσονύκτιον ώραν της παρελθούσης νυκτός ολίγον πέραν της πλατείας του Συντάγματος ο Παναγιώτης Παραγγίνης έχων προηγουμένας αφορμάς μετά του γυναικαδέλφου του Δημ. Λαμπρέα ή Σταυριανέα συνεπλάκη μετ’ αυτού. Αποτέλεσμα δε της συμπλοκής υπήρξεν ο φόνος του Λαμπρέα παρά του ετέρου, πυροβολήσαντος κατ’ αυτού εξάκις δια περιστρόφου.

ΕΠΙ τόπου μετά δυνάμεως χωροφυλάκων μετέβη ο ανθυπομοίραρχος Χαρδαβέλας προς ενέργειαν ανακρίσεων και σύλληψιν του δράστου, ο οποίος μετά την πράξιν του ετράπη εις φυγήν. Ο φονευθείς μετεφέρθη εις την εν Σωτηριανίκοις Αβίας οικίαν του.