Ψάχνουν λύσεις για τον υποβιβασμό 6 Δημοτικών Σχολείων στη Μεσσηνία

Ψάχνουν λύσεις για τον υποβιβασμό 6 Δημοτικών Σχολείων στη Μεσσηνία

Το θέμα του υποβιβασμού των έξι  Δημοτικών Σχολείων της Μεσσηνίας αποτέλεσε αντικείμενο της επικοινωνίας που είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με την υφυπουργό Ζέττα Μακρή, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, καθώς και τον υφυπουργό Άγγελο Συρίγο, αρμόδιο για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Όπως είναι γνωστό, ο υποβιβασμός στη Μεσσηνία των Δημοτικών Σχολείων Κορώνης, Κάμπου, Δωρίου, Διαβολιτσίου, Μερόπης και Χώρας έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τους Δήμους Πύλου – Νέστορος και Οιχαλίας να αποστέλλουν διαβήματα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

«Για το εν λόγω θέμα – το οποίο μένει ανοιχτό – θα υπάρξει και νέα επικοινωνία μου με την υφυπουργό, αλλά και το γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Υπενθυμίζουμε ότι τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην άδικη και αντιπαιδαγωγική απόφαση που αφορά στην υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Μερόπης σε τετραθέσιο από εξαθέσιο αποφάσισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μέσω της τελευταίας του γενικής του συνέλευσης.

«Θεωρούμε αδιανόητο το 2021», όπως σχολιάζεται, «να γυρίζουμε την εκπαίδευση πολλές δεκαετίες πίσω. Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των παιδιών μας σε μια σωστή και ολοκληρωμένη μόρφωση. Θεωρούμε εκτός τόπου και χρόνου τη συγκεκριμένη απόφαση, ειδικά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τα παιδιά μας. Μετά δυο χρόνια τηλεμαθημάτων και καραντίνας και ενώ ακόμα διανύεις την τρίτη χρονιά πανδημίας, δε δημιουργείς τέτοιες δυσλειτουργικές συνθήκες.

Συνεχίζουμε την αποχή από τα μαθήματα. Συνεχίζουμε τις δράσεις μας πιο δυναμικά, πιο παθιασμένα, πιο έντονα. Καλούμε να μας στηρίξουν όλοι οι πολίτες της περιοχής μας, όλοι οι τοπικοί φορείς και όλες οι πολιτικές δυνάμεις στο δίκαιο αγώνα μας για μια αξιοπρεπή παιδεία. Κάθε τάξη και δάσκαλος! Τα παιδιά μας θέλουν δασκάλους και σχολεία, όχι τηλεκπαίδευση και συνδιδασκαλία».