Redde Caesari quae sunt Caesaris, et quae sunt Dei Deo


Τη 13η Σεπτεμβρίου 2021 η Καλαμάτα τίμησε, ως όφειλε, τα προ 35ετίας θύματα του μεγάλου σεισμού με λιτή εορτή που πραγματοποιήθηκε στον προ του ανεγερθέντος μνημείου χώρο.

Με έκπληξη ο μεσσηνιακός λαός άκουσε από σχετικές δηλώσεις στα ΜΜΕ τους κ.κ. Βασιλόπουλο και Μπένο να εκθειάζουν ο ένας τον άλλον για το δήθεν μεγάλο έργο που πραγματοποίησε αποκλειστικά ο κ. Μπένος ως δήμαρχος σχετικά με την ανασυγκρότηση της Καλαμάτας.

Εκ του λόγου, όμως, ότι η αμάθεια ή η ημιμάθεια ή η επιτηδευμένη απόκρυψη – διαστρέβλωση της αλήθειας δεν τους τιμούν, προς αποκατάσταση της αλήθειας οφείλω να υπενθυμίσω στους παραπάνω δύο ότι την εποχή εκείνη υπήρχε και λειτουργούσε οργανωμένο κράτος με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου και επί τούτου υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου για τα θέματα του σεισμού της Καλαμάτας τον Θανάση Φιλιππόπουλο.

Το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, η Νέα Είσοδος, ο αερολιμένας και πολλά άλλα περιφερειακά έργα έγιναν με όραμα και απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου και με πρωτεργάτες τον υπουργό Θανάση Φιλιππόπουλο και το νομάρχη Βασίλειο Πετροπουλάκη, οι οποίοι σίγουρα εκ της θέσεώς τους δεν ενεργούσαν υπό το συντονισμό του Σταύρου Μπένου, όπως ο μεσσηνιακός λαός άκουσε να λέει ο κ. Βασιλόπουλος.

Ο κ. Μπένος εκείνη την εποχή ήταν δήμαρχος με κύρια απασχόληση και ευθύνη την αποτελεσματική αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από την εκδήλωση του σεισμού και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους που αποβλέπουν στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών της Καλαμάτας, όπως ενδεικτικά τη διανομή τροφίμων και σκηνών στους έχοντες ανάγκη σεισμοπλήκτους.

Ως γνωστόν, τις ενέργειες της κυβέρνησης οφείλετε να γνωρίζετε, κε Βασιλόπουλε, ότι δεν τις συντονίζει ο δήμαρχος, τουναντίον μάλιστα. Να σας γνωρίσω ότι ο βουλευτής Μεσσηνίας τότε και εν συνεχεία υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, Θανάσης Φιλιππόπουλος, ήταν αυτός που διεκδίκησε και εξασφάλισε από την κυβέρνηση Παπανδρέου, στην πρώτη συνεδρίαση του ΚΥΣΥΜ, 103 δισ. δραχμές για την ανασυγκρότηση της Καλαμάτας και εν συνεχεία κινητοποιήθηκε για την κατασκευή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ζητώντας τη συνδρομή Μεσσηνίων που ζούσαν στο εξωτερικό.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι δεν ενεργούσε υπό το συντονισμό του κ. Μπένου.

Κανείς δεν αμφισβητεί την εγνωσμένη αξιοσύνη του κ. Μπένου και κανείς δε θα έβαζε τον κ. Μητσοτάκη να απολογηθεί γιατί τον επέλεξε για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας, ο καθένας άλλωστε είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, καλό όμως είναι τούτο να μη γίνεται εις βάρος της Ιστορίας.

Τις τελευταίες μέρες ο μεσσηνιακός λαός με πλήθος ανακοινώσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα δυσανασχέτησαν και επανόρθωσαν τους διαστρεβλωτές στις δηλώσεις τους, απονέμοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Τους ευχαριστώ θερμά. Αυτά προς το παρόν.

Του Λεωνίδα Θαν. Φιλιππόπουλου