Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Keep dancing» από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Keep dancing» από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι παρόν στην πόλη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και δίνοντας προτεραιότητα στην εκπαίδευση των μαθητών της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, διοργανώνει για την περίοδο 2021-22 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα KEEP DANCING.

Το εν λόγω πρόγραμμα διεξάγεται σε συνεργασία με τη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας και περιλαμβάνει σεμινάρια σύγχρονου και κλασικού χορού για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με καταξιωμένους καθηγητές χορού από την Ελλάδα.

Σκοπός είναι η καθιέρωση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων από προσκεκλημένους καθηγητές, η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού περιεχομένου, η τροφοδότηση των μαθητών με σημαντικά ερεθίσματα γύρω από την τέχνη του χορού, καθώς και η υποστήριξη των ταλέντων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν χθες ο πρόεδρος της “Φάρις”, Παντελής Δρούγας και η καλλιτεχνική διευθύντρια της Δημοτικής Σχολής Χορού, Θώμη Σταμούλη.

Να σημειωθεί πως ξεκινά στις 23 και 24 Οκτωβρίου με την Έμυ Κορφιά στο έργο με τίτλο “Το μπαλέτο ως φυσική κίνηση του σώματος”.

Η επόμενη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για το Νοέμβριο.