“Νέα Πελοπόννησος”: Ζητά απομάκρυνση Ε. Αλειφέρη από την διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

“Νέα Πελοπόννησος”: Ζητά απομάκρυνση Ε. Αλειφέρη από την διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Ανακοίνωση για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και τις διαμαρτυρίες των γιατρών εξέδωσε η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος», ζητώντας απομάκρυνση της Ελένης Αλειφέρη από τη θέση της διοικήτριας.

«Δυστυχώς», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «επιβεβαιώθηκε πλήρως η δυσοίωνη πρόβλεψή μας, την οποία δημόσια είχαμε εκφράσει από 25 Αυγούστου 2021 σχετικά με τη λειτουργία Νοσοκομείου Καλαμάτας. Αυτή τη χρονική στιγμή τα όρια πλέον έχουν ξεπεραστεί!

Σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις και καταγγελίες του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, η υποστελέχωση των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας μπορεί να αγγίξει τα όρια της επικινδυνότητας.

Με δηλώσεις των εκπροσώπων του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ αναδείχθηκε χωρίς περιστροφές η κατάσταση κόκκινου συναγερμού και έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς και η κωλυσιεργία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για την προώθηση διαδικασιών που αφορούν προσλήψεις.

Οι εκπρόσωποι των ιατρών αναφέρθηκαν επίσης στις πρωτοβουλίες της διοίκησης του νοσοκομείου, οι οποίες οδήγησαν σε συρρίκνωση χειρουργικών κλινικών, σε περιορισμό τακτικών χειρουργείων, σε μείωση εξωτερικών ιατρείων και σε παύση λειτουργίας της μοναδικής οδοντιατρικής μονάδας.

Οι πολίτες αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ιδιωτικά ιατρεία, την ίδια χρονική στιγμή που η οικονομική κρίση συνεχώς γίνεται βαθύτερη και η ακρίβεια καλπάζει.

Με δεδομένη αυτή την κατάσταση η διορισμένη, με καθαρά κομματικά κριτήρια, διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη αντί να σταθεί στο πλευρό των ιατρών που καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη για να κρατήσουν όρθια τη νοσηλευτική μονάδα και να απαιτήσει άμεσες προσλήψεις για την εύρυθμη λειτουργία της, επιλέγει με δημόσιες δηλώσεις της να απειλεί με πειθαρχικές ποινές και με δικαστικές διαδικασίες τους ιατρούς, επειδή “τόλμησαν” να συγκαλέσουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα χωρίς να πάρουν την… άδεια της και επειδή “τόλμησαν” να δημοσιοποιήσουν τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού!

Όπως είναι αυτονόητο, το Σωματείο των Ιατρών καταγγέλλει τον αυταρχισμό της διοίκησης του νοσοκομείου.

Με δεδομένο ότι η κατάσταση πλέον είναι εκρηκτική σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, καλούμε άμεσα την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και κάθε υπεύθυνο να απομακρύνει την κα Αλειφέρη από τη θέση της διοικήτριας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα και η ομαλοποίηση στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι ανεξέλεγκτες και θα επηρεάσουν άμεσα τους ίδιους τους νοσηλευόμενους.

Υ.Γ. Σε ό,τι αφορά τις βαριές ευθύνες του κ. Νίκα για την εκχώρηση 25.000.000 ευρώ από το ΠΕΠ Πελοποννήσου στο υπουργείο Υγείας χωρίς να διασφαλίσει προσλήψεις προσωπικού για τις Δομές Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο κ. Νίκας πολύ σύντομα θα απολογηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την απαράδεκτη και ζημιογόνα για τους πολίτες της Πελοποννήσου αυτή ενέργειά του».