Παράταση έκθεσης «Η Επανάσταση στη Μεσσηνία μετά το Ναυαρίνο»

Παράταση έκθεσης «Η Επανάσταση  στη Μεσσηνία μετά το Ναυαρίνο»

Παρατείνεται μέχρι το τέλος του έτους η διάρκεια της σπουδαίας έκθεσης «Η Επανάσταση στη Μεσσηνία μετά το Ναυαρίνο» που πραγματοποιείται στο Μουσείο Χαρακτικής «Τάκης Κατσουλίδης» στη Μεσσήνη.

Η έκθεση, που εντάσσεται στον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση, παρουσιάζει λιθογραφίες και χαρακτικά Ευρωπαίων ζωγράφων με τοπία της Μεσσηνίας μετά τη ναυμαχία του Ναυαρίνου, καθώς και προσωπογραφίες ηρώων της εποχής του 1821.

Το μεγάλο ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα εκθέματα που εμπνεύστηκαν Ευρωπαίοι καλλιτέχνες από τη μεταεπαναστατική Ελλάδα κατά την επίσκεψή τους στη χώρα μας μετά τη ναυμαχία του Ναυαρίνου, αλλά και προς εξυπηρέτηση της σχολικής κοινότητας για εκπαιδευτικές εκδρομές τμηματικά (λόγω των μέτρων covid-19 και του περιορισμένου αριθμού εισερχομένων στην αίθουσα), με απόφαση του δημάρχου Μεσσήνης η έκθεση παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου 2021.

Οι δε μέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου έχουν ως εξής: Τρίτη έως Σάββατο από 10.00 έως 14.00, ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 27220-24212.