Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει

Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει

Ο άνθρωπος δεν αλλάζει, πρώτα βγαίνει η ψυχή του και μετά το χούι. Ειδικά στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα, δε διορθώνεται με τίποτα. Όσο κι αν αλευρωθεί, μυλωνάς δε γίνεται.

Ηλικιακά παραμένει νέος και ακμαίος, αλλά πολιτικά ενεργώντας, μοιάζει ξαφνικά να γερνάει από μόνος του, λέγοντας και κυρίως ψηφίζοντας πράγματα που προφανώς δεν είναι δυνατόν να πιστεύει, κι όλα αυτά θυσία στο βωμό της πολυπόθητης εξουσίας.

Το διάβημα να συγκληθεί Εξεταστική Επιτροπή από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι νόμιμο και μάλλον χρήσιμο. Εδώ έχουμε ένα μπούμερανγκ για την αξιωματική αντιπολίτευση, που θα βρεθεί να μιλάει για το 2015 αντί για το 2021.

Η αιτιολογία της σύγκλησης υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Είναι μία ολική επαναφορά στην εχθροπάθεια κατά των μέσων ενημέρωσης και των δημοσκοπήσεων.

Σκάει στην Αυστρία το σκάνδαλο για τη χειραγώγηση Μέσων Ενημέρωσης και δημοσκοπήσεων και στον ΣΥΡΙΖΑ θυμούνται να στήσουν μία εξεταστική επιτροπή. Τι σχέση έχει η περίπτωση της Αυστρίας με την Ελλάδα; Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει.

Αν δεν υπήρχε ο Αυστριακός καγκελάριος, ούτε που θα τους περνούσε από το μυαλό για σύγκληση Εξεταστικής Επιτροπής. Λες και τους άνοιξε τα μάτια ο Κουρτς. Πιο τρανή παραδοχή ότι η αντιπολίτευση πάσχει από προγραμματική καχεξία, δεν υπάρχει.

Το να διαμαρτύρεσαι για τις δημοσκοπήσεις είναι σαν να έχεις φάει μία ντουζίνα γκολ και να ισχυρίζεσαι ότι για όλα φταίει ο διαιτητής, ελπίζοντας ότι οι οπαδοί δε θα ζητήσουν αλλαγή προπονητή. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στα χέρια του δημοσκοπήσεις που να παρουσιάζουν άλλα αποτελέσματα, πιο θετικά προς το κόμμα του, ας τα δημοσιοποιήσουν.

Με εξεταστικές επιτροπές δεν αλλάζει η πρόθεση ψήφου ούτε η δημοτικότητα των αρχηγών.

Στο πεδίο του Τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται ότι δεν έχει φωνή, γι’ αυτό προσπάθησε και προσπαθεί με όλα τα μέσα να αποκτήσει αυτή τη φωνή.

Οι μαρτυρίες Κοντομηνά, Μαρινάκη και Καλογρίτσα είναι αποκαλυπτικές και, βεβαίως, ο τρόπος που ο Παππάς προσπάθησε να αλώσει το τηλεοπτικό πεδίο.

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ συντηρεί την ιδέα της συνωμοσίας των δημοσιογράφων και των δημοσκόπων, θα αδυνατεί να διαβάσει τι πραγματικά του λένε οι δημοσκοπήσεις.

Του Μιχάλη Σούμπλη