Θ. Πετράκος: «Ένοχη η σιωπή του Νίκα για τη χρηματοδότηση της παράστασης του υπόδικου Λιγνάδη»

Θ. Πετράκος: «Ένοχη η σιωπή του Νίκα για τη χρηματοδότηση της παράστασης του υπόδικου Λιγνάδη»

«Ένοχη η σιωπή του Νίκα για την υπό την αιγίδα της Περιφέρειας χρηματοδότηση της παράστασης του υπόδικου Λιγνάδη» επισημαίνουν σε δήλωσή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας.

«Έχουν περάσει», σχολιάζουν, «δέκα μέρες από τις 24/9, όταν με χρηματοδότηση και υπό την αιγίδα (!) της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέβηκε θεατρική παράσταση στις φυλακές της Τρίπολης, με σκηνοθέτη και ηθοποιό τον υπόδικο για πολύ σοβαρά και ειδεχθή εγκλήματα παιδεραστίας Δ. Λιγνάδη.

Την παράσταση παρακολούθησε, μεταξύ άλλων θεσμικών εκπροσώπων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, ο κ. Χ. Λαμπρόπουλος, ο οποίος μάλιστα την εκθείασε ως συγκινητική σε εκπομπή καναλιού πανελληνίου εμβέλειας, το οποίο προσπαθούσε να “ξεπλύνει” τον υπόδικο και να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις της κοινής γνώμης αναφορικά με το πρόσωπο του Λιγνάδη.

Όπως ήταν φυσικό, το γεγονός αυτό ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών περιφερειακών παρατάξεων και συμβούλων τόσο στον Τύπο όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το γεγονός της μετατροπής του θεσμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε κολυμβήθρα που θα “ξεπλύνει” το προφίλ του Λιγνάδη και θα μετριάσει τις αλγεινές εντυπώσεις της κοινής γνώμης στο πρόσωπο του.

Πaρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 10 μέρες απ το συμβάν και παρά τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε, ο περιφερειάρχης κ. Νίκας σιωπά.

Σιωπά, γιατί προφανώς δεν έχει τίποτα απολύτως να αντιτείνει σε όσα εγκαλείται.

Σιωπά ο κ. Νίκας, γιατί σύρθηκε, κατά πώς φαίνεται, από άνωθεν εντολές και μάλιστα από πολύ υψηλότατο κυβερνητικό επίπεδο, στο να αποτελέσει ένα ακόμα “εργαλείο” για το “ξέπλυμα” του Λιγνάδη, στην προσπάθεια που έγινε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να γίνεται, ώστε να μετριαστεί η αρνητική εικόνα του στην κοινή γνώμη για τα ειδεχθή εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται εν όψει της δίκης του.

Εκτιμούμε ότι υπήρξαν άνωθεν εντολές γιατί γνωρίζοντας τον κ. Νίκα μάς είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να πιστέψουμε ότι ενήργησε αυτοβούλως να παράσχει “την αιγίδα” της Περιφέρειας και να χρηματοδοτήσει εναν υπόδικο για πολύ σοβαρά και ειδεχθή εγκλήματα παιδεραστίας.

Σιωπά ο κ. Νίκας, γιατί τι θα μπορούσε να πει για το ότι ρεζίλεψε με αυτήν του την απόφαση το θεσμό της περιφέρειας Πελοποννήσου στο πανελλήνιο.

Σιωπά ο κ. Νίκας, γιατί σαφέστατα και δεν μπορεί να αποκαλύψει, κατά πώς φαίνεται, ότι δέχτηκε και πειθάρχησε σε άνωθεν εντολές από πολύ υψηλότατο κυβερνητικό επίπεδο. Στις ίδιες εντολές και στην ίδια προσπάθεια συγκάλυψης και “ξεπλύματος” που υποχρεώθηκαν να πειθαρχήσουν και οι αστυνομικοί, οι οποίοι έκαναν μια βδομάδα να ερευνήσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη και ένα μήνα να ψάξουν το υπόγειο του σπιτιού του Λιγνάδη, ο οποίος έχει το θράσος πλέον να μηνύει τα θύματά του!

Ο κ. Νίκας για ζητήματα και αποφάσεις του που αμαυρώνουν το κύρος του θεσμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα ούτε να πειθαρχεί σε άνωθεν εντολές ούτε να σιωπά.

Θεωρούμε ότι, εφόσον επιμένει σε αυτή την τακτική, οφείλουμε όλοι στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να απαιτήσουμε να δώσει εξηγήσεις».