Το πρόγραμμα των σημερινών εορταστικών εκδηλώσεων στην Καλαμάτα

Το πρόγραμμα των σημερινών εορταστικών εκδηλώσεων στην Καλαμάτα

Εθνική επέτειος σήμερα και στην Καλαμάτα και τις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων θα διεξαχθούν εορταστικές εκδηλώσεις. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης

Μεταξύ άλλων, οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στην Καλαμάτα είναι οι εξής:

7.00:  Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

10.15: Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, κατά την οποία θα προστεί ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Ακολούθως, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας Θεοφανία Σιούτη. Μετάβαση εκπροσώπων Αρχών, οργανώσεων και κοινού από το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση προ του ηρώου των πεσόντων και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση εθνικού ύμνου. Ακολούθως οι εκπρόσωποι Αρχών και οργανώσεων και το κοινό θα μεταβούν στο χώρο της παρέλασης, επί της κεντρικής πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί και θα μετάσχουν σε αυτήν οι εξής: Φιλαρμονική Δήμου Καλαμάτας, μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Χορευτικός Όμιλος «Λεύκιππος», Σύλλογος Μανιατών Καλαμάτας, Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας «Αγία Τριάδα», Πολιτιστικός Σύλλογος Βέργας, Πολιτιστικό Σύλλογος Γιαννιτσανίκων «Φαραί», Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Ν. Μεσσηνίας, Σώμα Εθελοντών Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Καλαμάτας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών ΕΕΣ, Τοπικό Τμήμα Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, Συστήματα Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Αντιπροσωπευτικά Τμήματα Στρατού Ξηράς και Πολεμικής Αεροπορίας.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις Δημοτικές Ενότητες Άριος, Αρφαρών και Θουρίας.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του COVID 19, οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.