Απομακρύνθηκε η κολώνα από το οδόστρωμα στην Κυπαρισσία!

Απομακρύνθηκε η κολώνα  από το οδόστρωμα στην Κυπαρισσία!

Καταλύτης εξελίξεων ήταν, ως αποδεικνύεται, το σχόλιό μας στο φύλλο της Τετάρτης 23ης Σεπτεμβρίου για την καινούργια πίσσα και την κολώνα στην οδό Ναυαρίνου στην Κυπαρισσία!

Το σχόλιο από μόνο του ήταν υπεραρκετό για να… «συντμηθούν» χρόνοι και να «τρέξουν» διαδικασίες, προκειμένου, επιτέλους, η κολώνα να απομακρυνθεί από το οδόστρωμα, όπου και είχε παραμείνει στο πεζοδρόμιο που ξηλώθηκε.

Η κολώνα (σ.σ. ξύλινος στύλος) μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος με αντηρίδα (σ.σ. το σύρμα που συγκρατεί ως αντιστήριγμα την κολώνα) δε μεταφέρθηκε – μετατοπίστηκε, πριν γίνουν εργασίες στο σημείο. Νέο πεζοδρόμιο κατασκευάστηκε, ο δρόμος «μεγάλωσε», πίσσα καινούργια «έπεσε» στο οδόστρωμα, αλλά η κολώνα έμεινε εκεί, ακούνητη.

Το αυτονόητο και προφανές είναι να απομακρυνόταν η κολώνα πριν γίνουν οι όποιες εργασίες στο σημείο και το δρόμο. Το αυτονόητο όμως δεν έγινε!

Ο Δήμος Τριφυλίας στις 5 Ιουλίου έστειλε έγγραφο στο ΔΕΔΔΗΕ για τον υπολογισμό της δαπάνης μεταφοράς του εν λόγω στύλου στην περιοχή της Πανηγυρίστρας Κυπαρισσίας.

Στις 28 Σεπτεμβρίου κι ενώ η κολώνα ήταν μες στο δρόμο και είχε δημοσιευθεί το σχόλιο στο «Θ», κι επίσης κάτοικοι και διερχόμενοι σχολίαζαν καυστικά για το αυτονόητο που δεν είχε γίνει, ο ΔΕΔΔΗΕ απάντησε ότι η δαπάνη ανέρχεται σε 1.496,72 ευρώ. Το εν λόγω έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο Τριφυλίας στις 13 Οκτωβρίου!

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας την περασμένη Παρασκευή 4ο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν η «Έγκριση δαπάνης μετατόπισης ιστού στην περιοχή Πανηγυρίστρα Κυπαρισσίας». Μέχρι χθες το μεσημέρι δεν είχε δημοσιευθεί η απόφαση του Σώματος.

Ωστόσο, επιτέλους, η κολώνα απομακρύνθηκε από το δρόμο και τοποθετήθηκε νέα, τσιμεντένια. ανατολικά του πεζοδρομίου!
Η.Γ.