Εγκαινιάστηκαν τα Δημοτικά Υπνωτήρια Καλαμάτας

Εγκαινιάστηκαν τα Δημοτικά Υπνωτήρια Καλαμάτας

Μια σημαντική δομή για αστέγους εγκαινιάσθηκε χθες στο χώρο του Δυτικού Εμπορικού Πάρκου και είναι αυτή των Δημοτικών Υπνωτηρίων Καλαμάτας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό, ενώ στη συνέχεια ο δήμαρχος Καλαμάτας έκοψε την κορδέλα της νέας δομής.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, έχει τον άνθρωπο στο επίκεντρο και δίνει προτεραιότητα σε θέματα κοινωνικά και πρόνοιας.

Όπως σχολίασε, το ζήτημα των αστέγων στην Καλαμάτα δεν είναι μεγάλο, αφού είναι ελάχιστοι και όχι σε μόνιμη βάση, ενώ έκανε γνωστό ότι τα Δημοτικά Υπνωτήρια δεν είναι ξενοδοχεία. Όμως, σε αυτά μπορεί να μείνει κάποιος που τηρεί τις προϋποθέσεις, για βραχύ μόνο διάστημα.

Κλείνοντας δήλωσε ότι ενέργειες σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν και σύντομα θα λειτουργήσουν τα δημοτικά πλυντήρια.

Συγκινημένος για τη λειτουργία των Υπνωτηρίων δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, λέγοντας πως χρειάστηκε αρκετός δρόμος για τη δημιουργία τους, ενώ στόχος είναι να ενισχυθεί το κοινωνικό προφίλ της Καλαμάτας και οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ακόμη ότι είναι καλή η ανάπτυξη και προς τα εκεί στοχεύει η πόλη, αλλά πρέπει να νοιάζεται και για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκες.

Στο σημείο βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, που από την πλευρά του έδωσε συγχαρητήρια στο Δήμο Καλαμάτας για τη δημιουργία των υπνωτηρίων, ενώ τόνισε ότι η κοινωνία οφείλει να είναι δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Κλείνοντας έκανε γνωστό ότι το νέο ΕΣΠΑ έχει αρκετά χρήματα για κοινωνικά ζητήματα, χρήματα που θα δοθούν στους Δήμους για ανάλογα έργα.
Π.Μπ.