Εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας και ουρές για rapid test στη Μεσσηνία

Εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας και ουρές για rapid test στη Μεσσηνία

Εντατικοί ήταν όλο το Σαββατοκύριακο οι έλεγχοι της Αστυνομίας και στη Μεσσηνία για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Παρά ταύτα, σε κατάστημα βεβαιώθηκε μόνο μία παράβαση το Σάββατο και ειδικότερα σε καφέ μπαρ στα Φιλιατρά, γιατί εξυπηρετούσε πελάτη χωρίς να διαθέτει το απαραίτητο πιστοποιητικό. Στο κατάστημα επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας, ενώ στον πελάτη πρόστιμο 300 ευρώ.

Όλο το Σαββατοκύριακο, και ιδιαίτερα την Κυριακή που ήταν ανοικτά και τα καταστήματα, οι ουρές στα φαρμακεία ήταν τεράστιες από κόσμο που έσπευδε να κάνει rapid test για να μπορέσει είτε να πάει για ψώνια είτε σε κάποιο κατάστημα εστίασης.

Έλεγχοι και πρόστιμα

Σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου την Παρασκευή έγινε μια σύλληψη και επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά, όπως και σύλληψη και βεβαίωση παράβασης στον πελάτη. Επίσης, βεβαιώθηκε μια παράβαση των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο καταστήματος.

Το Σάββατο στην Περιφέρεια έγινε μια σύλληψη ιδιοκτήτη και πελάτη και επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση του πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Επίσης από 5.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε δύο καταστήματα με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και παραβάσεις στους πελάτες. Παράλληλα, βεβαιώθηκαν τέσσερις παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων και έξι παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζομένους καταστημάτων.

Τέλος, την Κυριακή σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου έγινε σύλληψη και επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαίωση παράβασης στον πελάτη,

Επίσης, βεβαιώθηκαν έξι παραβάσεις των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας από εργαζομένους καταστημάτων και δύο παραβάσεις για υπεράριθμους επιβάτες σε αυτοκίνητο.

Της Βίκυς Βετουλάκη