Η ξεφτίλα στο 8ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας συνεχίζεται…

Η ξεφτίλα στο 8ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας συνεχίζεται…

Πριν από μερικές μέρες είχαμε γράψει για την κατάσταση που επικρατεί στην είσοδο του 8ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας, καθώς όταν βρέχει μετατρέπεται σε λίμνη και οι μαθητές αδυνατούν να πλησιάσουν.

Παράλληλα, είχαμε γράψει ότι κάθε φορά που θα βρέχει θα είμαστε εκεί για να δείχνουμε τι συμβαίνει, αφού μάλλον για τους αρμοδίους το θέμα είναι μικρής σημασίας… Προφανώς πρέπει να δούμε εικόνες σαν αυτές σε σχολείο της Αθήνας, όπου οι μαθητές ανέβηκαν σε θρανία για να βγουν, προκειμένου να συγκινηθούν.

Χθες, λοιπόν, από το πρωί έβρεχε, αλλά σε καμία περίπτωση (τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι) η βροχή δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί αρκετή για να δημιουργήσει προβλήματα. Κι όμως, με τη λίγη αυτή βροχή το σημείο μετατράπηκε πάλι σε βούρκο και οι μαθητές προσπαθούσαν να αποφύγουν τις λακκούβες με τα νερά.

Μάλιστα, χθες αντιληφθήκαμε ότι από το ίδιο στενό- γιατί πραγματικά για στενό πρόκειται- περνούν και οι μαθητές του κατά τα άλλα πρότυπου 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Κι αυτό, διότι λόγω Covid-19 η είσοδος των μαθητών γίνεται από διάφορες θύρες. Μία, λοιπόν, από αυτές είναι εκείνη προς την πλευρά του Νηπιαγωγείου.

Νομίζουμε ότι δεν υπάρχει λόγος να γράψουμε περισσότερα, αφού οι εικόνες μιλούν από μόνες τους…

Να ενημερώσουμε μόνο ότι και την επόμενη φορά που θα βρέξει θα είμαστε εκεί, για να καταγράψουμε τα χάλια… Ας ελπίσουμε οι αρμόδιοι να μας προλάβουν και όταν ξαναπάμε, να δούμε μια εικόνα που αρμόζει στην είσοδο δύο σχολείων όπου φοιτούν εκατοντάδες μαθητές.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση