Καλαμάτα: Καταγγελία για συνεχόμενα 12ωρα εργασίας σε αλυσίδες καταστημάτων ενόψει Black Friday

Καλαμάτα: Καταγγελία για συνεχόμενα 12ωρα εργασίας σε αλυσίδες καταστημάτων ενόψει Black Friday

Καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας κατέθεσε το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, στην οποία τονίζει ότι τρία καταστήματα αλυσίδων που λειτουργούν στην Καλαμάτα, (τα οποία και κατονομάζει) βάζουν τους εργαζομένους να δουλέψουν συνεχόμενα 12ωρα αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο της Black Friday.

Το Συνδικάτο με την καταγγελία του, που την κοινοποίησε στον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ζητά από την Επιθεώρηση Εργασίας να ελέγξει την καταγγελία και να προβεί σε ελέγχους για το αν τηρούνται τα νόμιμα ωράρια και αν καταβάλλονται οι νόμιμες αποδοχές στους εργαζομένους…

Η καταγγελία αναφέρει μεταξύ άλλων: “Σύμφωνα με καταγγελίες που έχει γίνει αποδέκτης το Συνδικάτο, λόγω της λεγόμενης “Black Friday” οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν συνεχόμενα 12ωρα όλη την εβδομάδα από Δευτέρα 22 Νοέμβρη έως Σάββατο 27 Νοέμβρη.

Με αυτά τα εξοντωτικά ωράρια οι εργαζόμενοι οδηγούνται στα όρια της εξάντλησης από την εντατικοποίηση, τις ατελείωτες υπερωρίες, ενώ ακολουθούν το εορταστικό ωράριο καταστημάτων, οι χειμερινές εκπτώσεις κ.ο.κ.

Αιτούμαστε από την Επιθεώρηση Εργασίας χωρίς καμία καθυστέρηση από τη Δευτέρα 22 Νοέμβρη 2021: Να κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους παρουσία αντιπροσωπείας του Συνδικάτου και να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα να δουλεύουν τα προβλεπόμενα ωράρια και τις νόμιμες υπερωρίες. Να πληρωθούν τις επιπλέον ώρες εργασίας με βάση τις νόμιμες προσαυξήσεις.

Επιπλέον, η Επιθεώρηση Εργασίας να κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους στους χώρους εργασίας για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία”.