Λαϊκή Συσπείρωση: Απαράδεκτη η απόφαση της Περιφερειακής Αρχής να στηρίξει την παράσταση του υπόδικου Λιγνάδη

Λαϊκή Συσπείρωση: Απαράδεκτη η απόφαση της Περιφερειακής Αρχής  να στηρίξει την παράσταση του υπόδικου Λιγνάδη

Τις θέσεις της σχετικά με τη θεατρική παράσταση Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης, υπό την αιγίδα και στήριξη της Περιφέρειας, καταθέτει η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου.

Όπως αναφέρει: «Η υπόθεση Λιγνάδη φανέρωσε με τον καλύτερο τρόπο την μπόχα που αναδύεται από ένα σάπιο και βάρβαρο σύστημα που προβάλλει αξιακούς κώδικες μιας “αχαλίνωτης βαρβαρότητας”, στο χώρο του πολιτισμού και γενικότερα. Ο χώρος του πολιτισμού δε μένει ανέγγιχτος, διότι και εκεί το πάνω χέρι για το τι προβάλλεται το έχουν αυτοί που έχουν κάθε συμφέρον να μείνει στο απυρόβλητο το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και οι σάπιες αξίες του. Οι διαστροφές που προβάλλονται από το διαδίκτυο, τα ναρκωτικά, μέχρι και η ίδρυση κομμάτων παιδόφιλων σε άλλες χώρες της Ε.Ε. κ.ά. είναι παραδείγματα που φανερώνουν τη σαπίλα ενός συστήματος που έχει ιστορικά ξεπεραστεί.

Υπό αυτή την έννοια, θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της Περιφερειακής Αρχής να στηρίξει την παράσταση του υπόδικου για παιδεραστία Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης και μάλιστα υπό την “αιγίδα της”, γεγονός που φανερώνει ότι δεν ήταν απλά ακόμη μια χρηματοδότηση παράστασης στις φυλακές όπως ισχυρίζεται.

Ούτε μπορεί να δικαιολογηθεί στο όνομα δήθεν του αναφαίρετου δικαιώματος και της αναγκαιότητας στήριξης του πολιτισμού, ακόμα και μέσα στις φυλακές, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνεται οριζόντια, χωρίς κριτήρια και, μάλιστα, με ό,τι πιο σάπιο και διεφθαρμένο υπάρχει. Πόσο μάλλον, όταν η στήριξη της Περιφέρειας γενικά στον πολιτισμό και τις αντίστοιχες εκδηλώσεις είναι διαχρονικά σχεδόν μηδαμινή!

Το γεγονός αυτό, όμως, δεν μπορεί δικαιολογήσει σε καμία περίπτωση τον αιφνιδιασμό όλων αυτών που σήμερα αφήνουν στο απυρόβλητο τα πραγματικά αίτια, όλο το πλαίσιο με τους κοινωνικούς και οικονομικούς καταναγκασμούς, που διευκολύνουν τους δράστες και πάνω απ’ όλα φιμώνουν τα θύματα, δηλαδή την εργασιακή ζούγκλα, την ανασφάλεια, την ελλιπή προστασία των θυμάτων, το ανεπαρκές ποινικό πλαίσιο, την εμπορευματοποίηση του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, ακόμα και της σεξουαλικότητας του ανθρώπου. Δηλαδή, όλα αυτά που αποτελούν το θερμοκήπιο τέτοιων συμπεριφορών και φαινομένων».