«Μέθεξη»: Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

«Μέθεξη»: Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Την τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη» θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα «Μέθεξη» σε σκηνοθεσία του Πέτρου Κλάδη στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από 6 έως 21 Νοεμβρίου.

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή είναι, σύμφωνα με τον Χέγκελ, ένα από τα υψηλότερα και τα πιο ολοκληρωμένα, από κάθε άποψη, έργα τέχνης που δημιούργησε ποτέ η ανθρώπινη προσπάθεια. Στην «Αντιγόνη» έρχεται αντιμέτωπος ο ελεύθερος άνθρωπος που θέλει να ζει σύμφωνα με τον προσωπικό κώδικα αξιών του με την ισχύ των νόμων του κράτους και της εξουσίας. Μέσα από την κεντρική σύγκρουση Αντιγόνης – Κρέοντα απορρέουν όλες οι εγγενείς ανθρώπινες συγκρούσεις, του αρσενικού και του θηλυκού, του παλιού και του νέου, του ατόμου και της κοινωνίας, της ζωής και του θανάτου. Αυτή, ακριβώς, η διαχρονικότητα της αναγκαίας και ανεπίλυτης σύγκρουσης, όπως την παριστάνει η ελληνική τραγωδία, μας καλεί να παρομοιάσουμε την κατάσταση του ανθρώπου πάνω σε τούτη την γη με την τραγική κατάσταση.

Πληροφορίες/κρατήσεις στα τηλέφωνα: 6936806437, 6936806438 και 6936806436

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (γενική είσοδος) και

7 ευρώ (φοιτητικό/μαθητικό)

Προπώληση: Ticket services, τηλεφωνικά: 2107234567

Online: www.ticketservices.gr. Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5%

Λειτουργία του χώρου
Σάββατο και Κυριακή: αμιγής

Τρίτη έως Παρασκευή: μεικτός

-Τις ημέρες που ο χώρος λειτουργεί ως αμιγής, για την είσοδο του κοινού απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης

-Τις ημέρες που ο χώρος λειτουργεί ως μεικτός, για την είσοδο του κοινού απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού αποτελέσματος rapid test 48 ωρών

•Για παιδιά έως 11 ετών εναλλακτικά γίνεται δεκτή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου

•Εναλλακτικά οι ανήλικοι έως και 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν κατά την είσοδο βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό Covid-19 (PCR ή rapid-test).