Μέτρα εισόδου πολιτών στις υπηρεσίες του Διοικητηρίου Καλαμάτας

Μέτρα εισόδου πολιτών στις υπηρεσίες του Διοικητηρίου Καλαμάτας

Ξεκίνησε, από τη Δευτέρα, η εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων εισόδου των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες του Διοικητηρίου Καλαμάτας και τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Ειδικότερα, εφαρμόστηκαν τα έκτακτα μέτρα που προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περαιτέρω περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVΙD-19.

Κατόπιν των ανωτέρω οι πολίτες μπορούν να εισέρχονται στις υπηρεσίες της ΠΕ Μεσσηνίας, εφόσον υποχρεωτικά επιδείξουν κατά την είσοδο τα κατωτέρω:

•Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή

•Πιστοποιητικό νόσησης (διάρκειας έως 180 ημερών) ή

•Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊο covid-19 (PCR 72 ωρών ή rapid test αντιγόνου 48 ωρών)

•Οι ανήλικοι, 4 έως 17 ετών, μπορούν να προσκομίζουν εναλλακτικά δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test 24 ωρών).

Τα παραπάνω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα από το πληροφοριακό σύστημα www. gov.gr είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής, στη συνέχεια ελέγχονται μέσω ειδικής εφαρμογής, ενώ διενεργείται και έλεγχος ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα κ.λπ.) του κατόχου του πιστοποιητικού.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, συνέστησε στους πολίτες που επιθυμούν να επισκεφτούν τις υπηρεσίες της ΠΕ Μεσσηνίας και προς αποφυγήν ταλαιπωρίας τους, να φροντίσουν να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «στόχος όλων των ενεργειών μας είναι ο περιορισμός της διασποράς του ιού και η προστασία της δημόσιας υγείας».