Ο καιρός αύριο Παρασκευή στην Καλαμάτα

Ο καιρός αύριο Παρασκευή στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 26/11/2021 προβλέπεται άστατος.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και μεγαλύτερα διαστήματα με ανοίγματα του καιρού.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-95%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ.

Στο Μεσσηνιακό Κόλπο τις πρωινές ώρες θα πνέουν ΝΑ άνεμοι με ριπές που θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ με αποτέλεσμα την πρόκληση ενισχυμένου κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΝΑ άνεμο.

Θα υπάρξει συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αυξητική τάση, ενώ ενδέχεται να πέσουν και λασποψιχάλες.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος για το http://kalamata.meteoclub.gr/