Πέντε μήνες λειτουργίας συμπλήρωσε η Πράσινη Γωνιά Στούπας

Πέντε μήνες λειτουργίας  συμπλήρωσε η Πράσινη Γωνιά Στούπας

Πέντε μήνες λειτουργίας συμπλήρωσε η Πράσινη Γωνιά Στούπας και έχει αγκαλιαστεί από μικρούς και μεγάλους, Έλληνες και αλλοδαπούς κατοίκους της Δυτικής Μάνης. Κατόπιν, μάλιστα, πρωτοβουλίας του Συλλόγου Καθαρή Μάνη και συνεισφοράς πολλών ανθρώπων δημιουργήθηκε μια μικρή γωνιά ανακύκλωσης κι επίδειξης κομποστοποίησης στον κεντρικό δρόμο Στούπας-Αγίου Νικολάου.

Κι όπως σχολιάζεται σχετικά: «Φέτος επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο χώρο το Δημοτικό Σχολείο Στούπας και το Γυμνάσιο Καρδαμύλης. Οι μαθητές άκουσαν με προσοχή ότι αν βάζουμε τα απορρίμματά μας όλα μαζί στον ίδιο κάδο, τότε καταλήγουν σε χωματερές ή καίγονται, ενώ αν τα διαχωρίζουμε, γίνονται χρήσιμα προϊόντα. Επίσης, φέτος τον Οκτώβριο καθαρίσαμε με το Γυμνάσιο Καρδαμύλης, την παραλία Ριτσά και μιλήσαμε στους μαθητές για την καθαριότητα και ότι από το 2022 τα σχολεία είναι υποχρεωμένα να έχουν χωριστούς κάδους ανακύκλωσης και κομποστοποίησης».

Να σημειωθεί πως όποιος επιθυμεί να πάει την ανακύκλωσή του στην Πράσινη Γωνία (εκεί δεν υπάρχουν σκουπίδια γιατί επιβλέπουν πάντα εθελοντές), οι ώρες λειτουργίας είναι: Δευτέρα 9.00 π.μ. -12.00 μ., Τετάρτη 2.00 μ.μ.-5:00 μ.μ. (το καλοκαίρι 5.00 μ.μ.-8.00 μ.μ.) και Παρασκευή 9.00 π.μ.-12.00 μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: Ευάγγελος Κατσουλέας, 6973466305.