Στα… 4 σημεία της Καλαμάτας οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Στα… 4 σημεία της Καλαμάτας οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Η επίλυση διοικητικών ζητημάτων αποτέλεσε το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, προχθές το πρωί στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ειδικότερα, η εν λόγω σύσκεψη αφορούσε στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων με τη σχετική απόφαση να αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ έμφαση θα δίνεται στην υπηρεσία η οποία διαχειρίζεται τα βαρέα οχήματα.

Ο περιφερειάρχης, στη συνέχεια, είχε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στην Π.Ε. Μεσσηνίας, των οποίων ζήτησε τη συνδρομή στη διαδικασία μεταστέγασης των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, εν όψει του έργου ανακαίνισης και αναβάθμισης του Διοικητηρίου της στην Καλαμάτα -αίτημα στο οποίο, όπως σημείωσε ο Π. Νίκας, ανταποκρίθηκαν οι εργαζόμενοι, προς τους οποίους ο περιφερειάρχης εξέφρασε ευχαριστίες.

Ας σημειωθεί ότι τόσο ο Δήμος Καλαμάτας όσο και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας συναινούν στην προσωρινή μεταστέγαση και φιλοξενία των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας στο κτήριο της πρώην σχολής Παπαφλέσσα.

Επίσης, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι υπάρχει συναίνεση από την πλευρά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για τη φιλοξενία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας -για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες στο διοικητήριο- στην υποδομή του Ιδρύματος στο Ασπρόχωμα.

Εξάλλου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται σε συνεννόηση με τον ΕΛΓΟ – Δήμητρα για την ενδεχόμενη προσωρινή μετακίνηση της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας στο κτήριο του Οργανισμού, επί της οδού Λακωνικής. Τις εν λόγω μετακινήσεις θα κληθεί να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.