Το Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας φωτίζεται μπλε για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Το Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας φωτίζεται μπλε για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Η σημερινή ημέρα  έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, ημέρα κατά την οποία αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στα συμπτώματα, τα αίτια, τη θεραπεία και την πρόληψη των επιπλοκών του σακχαρώδους διαβήτη.

Η φετινή ημέρα Διαβήτη έχει ως κεντρικό θέμα: «Πρόσβαση στη Φροντίδα για το Διαβήτη – Αν όχι τώρα, Πότε;», με την σημείωση ότι 100 χρόνια μετά την ανακάλυψη της ινσουλίνης, πολλοί άνθρωποι με διαβήτη δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στη φροντίδα που χρειάζονται, κάτι το οποίο πρέπει να αλλάξει.

Στα μπλε το Ιστορικό Δημαρχείο

Η Καλαμάτα θα στείλει και φέτος το δικό της μήνυμα. Στο πλαίσιο της 14ης Νοεμβρίου 2021, ο  Σύλλογος Διαβητικών «Γλυκιά Μεσσηνία» σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ  Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσει εκστρατεία ενημέρωσης  για το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Συγκεκριμένα, αύριο και ώρα 19.00, έμπροσθεν  του ιστορικού  Δημαρχείου (πεζόδρομος Αριστομένους), το οποίο θα φωταγωγηθεί με μπλε χρώμα, θα μιλήσουν για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και εξειδικευμένοι στο διαβήτη ιατροί. Ταυτόχρονα στον πεζόδρομο και εν συνεχεία στην κεντρική πλατεία της πόλης, θα διανεμηθεί στους πολίτες ενημερωτικό υλικό.

Μήνυμα Δημάρχου

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, αναφέρει τα ακόλουθα: «Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη μας βρίσκει για μια ακόμη χρονιά εν μέσω πανδημίας. Σε μία περίοδο, που όλοι καλούμαστε σε μία υπεύθυνη στάση, απέναντι στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στην κοινωνία μας. Μόνο έτσι, μόνο μέσα από τον εμβολιασμό, την τήρηση των μέτρων θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση».