Το Junior Achievement Greece στην Καλαμάτα στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Το Junior Achievement Greece στην Καλαμάτα στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Τη Δευτέρα, 1η Νοεμβρίου το απόγευμα, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά φιλοξένησαν το Junior Achievement Greece, έναν από τους μεγαλύτερους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, με σκοπό να ενημερώσει τους καθηγητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας για τα εκπαιδευτικά του προγράμματα.

Η εκδήλωση χωρίστηκε σε δύο μέρη. Στο πρώτο έγιναν χαιρετισμοί από το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκο Πεφάνη και τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ε.Ο.Ε.Δ.Ε.), Γιώργο Δρέτα. Έπειτα, παρουσιάστηκαν από την κα Σταυρούλα Κόκκαλη, εκπαιδευτικό του σχολείου, τα προγράμματα μαθητικής επιχειρηματικότητας που υλοποιούνται τα τελευταία 10 χρόνια στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Παναγιωτακόπουλος, μαθητής που συμμετείχε από το 2013 στο πρόγραμμα της εικονικής επιχείρησης, μίλησε για τα οφέλη που αποκόμισε από αυτό, ενώ ο κ. Φώτης Μπουγάς για τα πλεονεκτήματα τέτοιου είδους προγραμμάτων, αλλά και για την αξία τους κατά τη δημιουργία βιογραφικού.

Ακολούθησε τιμητική βράβευση από το Σ.Ε.Ν. της καθηγήτριας Σταυρούλας Κόκκαλη και του Κωνσταντίνου Κοτταρίδη, ως πρεσβευτές της μαθητικής επιχειρηματικότητας για το Νομό Μεσσηνίας.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε workshop για τους παρευρισκόμενους καθηγητές της Μεσσηνίας από την υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Σ.Ε.Ν., Ελένη Γερασιμοπούλου, ενώ η κα Μαρία Γιαννέτου, διευθύντρια Επικοινωνίας του Σ.Ε.Ν., παρουσίασε αναλυτικά όλα τα προγράμματα του σωματείου.

Δοθείσης της ευκαιρίας, «όλοι εμείς στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την κα Μαρία Γιαννέτου και το Junior Achievement Greece για τη δεκαετή άψογη συνεργασία και τις εμπειρίες που έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια σε μαθητές και καθηγητές» όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.