Ξαναζωντανεύει η ζωαγορά Κοπανακίου

Ξαναζωντανεύει η ζωαγορά Κοπανακίου

Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Τριφυλίας και Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε. ΟΤΑ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη, την περασμένη Τρίτη, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην Καλαμάτα.

Η εν λόγω σύμβαση, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ, έχει αντικείμενο υποστηρικτικές ενέργειες για τη λειτουργία της ζωαγοράς Κοπανακίου, στο υφιστάμενο προς το σκοπό αυτό κτήριο. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η επισκευή και βελτίωση των πιο πάνω εγκαταστάσεων, καθώς και η παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στα ζώα που προσδιορίζονται για πώληση.

“Πάνω από 20 χρόνια είχε κατασκευαστεί στο Κοπανάκι κτήριο για τη ζωαγορά το οποίο για άγνωστους λόγους δε λειτουργούσε, με συνέπεια να απαξιώνεται η δημόσια περιουσία και η διαδικασία να γίνεται στην ύπαιθρο, με συνθήκες που απάδουν σε αναπτυγμένη χώρα.

Πλέον, σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας, το κτήριο θα τεθεί σε λειτουργία και η εν λόγω διαδικασία θα γίνεται σύμφωνα με τον τρόπο που επιβάλλει ο νόμος. Στο εξής, σε όποιον δέσει ζώα σε δέντρα θα επιβάλλονται τα αναλογούντα πρόστιμα” δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης.