Ξεμπλοκάρουν Βιολογικός Πεταλιδίου και Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης

Ξεμπλοκάρουν Βιολογικός  Πεταλιδίου και Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης

Τη Μεσσήνη επισκέφθηκε το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, για να εγκαινιάσει το ανακαινισμένο Στάδιο της πόλης. Πριν από αυτό, όμως, υπήρξε συνάντηση στο Δημαρχείο της πόλης, όπου ενημερώθηκε για προβλήματα της περιοχής, ενώ ανακοίνωσε εξελίξεις σε δύο σημαντικά έργα που αφορούν στο Δήμο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς και Μίλτος Χρυσομάλλης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης και, φυσικά, ο οικοδεσπότης δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, μαζί με αντιδημάρχους του.

Ο κ. Πέτσας ξεκινώντας ανέφερε ότι νιώθει σαν το σπίτι του, αφού ξέρει καλά τα προβλήματα της περιοχής, μιας και έχει συχνή επικοινωνία για το Δήμο τόσο με το δήμαρχο Μεσσήνης όσο και με τους βουλευτές του νομού, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε έργα είτε που ολοκληρώθηκαν είτε θα ολοκληρωθούν.

Ειδικότερα, μίλησε για το Στάδιο Μεσσήνης που, όπως είπε, μετά τον εκσυγχρονισμό του αλλάζει την όψη της περιοχής, αλλά για το έργο της αγροτικής οδοποιίας, που θα προσφέρει τελικά 50 χλμ. δρόμων και θα εξυπηρετεί τους αγρότες για να φθάνουν στα κτήματά τους.

Τα δύο σημαντικά έργα
Μιλώντας για έργα που άμεσα θα λάβουν εγκρίσεις χρηματοδότησης από το υπουργείο και είναι θέμα του Δήμου πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες, αναφέρθηκε αρχικά στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης, ένα έργο πολύπλοκο που χρειάστηκε διαδικασίες για να ξεμπλοκαριστεί, με τον κ. Πέτσα να καταλήγει ότι, όταν υπάρχουν συνεργασίες, γίνονται θαύματα, με τη Μεσσήνη να αποκτά ένα φάρο πολιτισμού.

Το δεύτερο σημαντικό έργο που ανακοίνωσε ήταν αυτό του Βιολογικού Καθαρισμού Πεταλιδίου, έργο προϋπολογισμού 16,2 εκατομμύριων ευρώ.

Τα παραπάνω, σχολίασε, θα βοηθήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Με τη σειρά του ο Γιάννης Λαμπρόπουλος μίλησε για το Δήμο Μεσσήνης, ένα Δήμο που, όπως είπε, έχει αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλους, αφού ενδεικτικά ανέφερε ότι το παραλιακό του μέτωπο είναι το φιλέτο της Μεσσηνίας.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης εκθείασε τον Στέλιο Πέτσα λέγοντας πως είναι ένας υπουργός με ανοιχτές πόρτες και πνεύμα συνεργασίας.

Μιλώντας στη συνέχεια για το Δήμο Μεσσήνης, ανέφερε ότι έχει μεγάλη έκταση, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει ανάγκη έργων, ειδικά από αυτά που δε φαίνονται, όπως ο Βιολογικός του Πεταλιδίου.

Ο Περικλής Μαντάς με τη σειρά του καλωσόρισε τον Στέλιο Πέτσα στην περιοχή, ενώ μιλώντας για το Δήμο, ανέφερε ότι έχει μεγάλη ιστορία και είναι κυρίως αγροτικός. Στη συνέχεια έδωσε συγχαρητήρια που έκανε «Φιλόδημο» αναπτυξιακό εργαλείο, καθώς μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν βαλτωμένο. Επίσης, έδωσε συγχαρητήρια στον υπουργό για την αλλαγή του νόμου της απλής αναλογικής, νόμος που, σύμφωνα με τον κ. Μαντά, προκάλεσε πολλά προβλήματα και έκανε τα Δημοτικά Συμβούλια «ένα χάος».

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον κ. Πέτσα ο Δημήτρης Καφαντάρης, αφού, όπως είπε, έχει ενημερωθεί καλά για τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά συμπλήρωσε πως, πέραν των χρημάτων, χρειάζονται και εργαλεία υλοποίησης, έτσι κάλεσε τον υπουργό να δει το θέμα.

Τελευταίος μίλησε ο δήμαρχος Μεσσήνης, που δήλωσε συγκινημένος από τις εξελίξεις των δύο έργων, ενώ σχολίασε πως είναι πολύ μεγάλη μέρα για το Δήμο, ειδικά για το Βιολογικό Πεταλιδίου, αφού είναι ζήτημα που απασχόλησε και τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές τα τελευταία 15 χρόνια.

Έπειτα το λόγο πήραν αντιδήμαρχοι Μεσσήνης, ενώ στη συνέχεια όλοι μαζί μετέβησαν στο Στάδιο της πόλης, όπου τελέσθηκε ο αγιασμός και κόπηκε η καθιερωμένη κορδέλα εγκαινίων.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση