Δ. Κουτσούμπας από την Καλαμάτα: Κάλεσμα συστράτευσης των πολιτών στο ΚΚΕ

Δ. Κουτσούμπας από την Καλαμάτα: Κάλεσμα συστράτευσης των πολιτών στο ΚΚΕ

Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι μοιράζουν τις ίδιες κάλπικες υποσχέσεις, εξαπέλυσε χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Καλαμάτα ο γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να συμπορευθούν με το κόμμα του και να ακολουθήσουν την πολιτική του πρόταση σε ένα σχέδιο για την ανατροπή, τη νέα κοινωνία και το σοσιαλισμό.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη γνωστή καραμέλα της δήθεν προοδευτικής διακυβέρνησης, κι από την άλλη η Ν.Δ., η οποία διεκδικεί τον τίτλο του προοδευτικού κόμματος όπως είπε πρόσφατα ο Μητσοτάκης. Έλεος πια! Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε!

«Πρόοδος», λέει ο Μητσοτάκης, «είναι η αλλαγή, η δυνατότητα προσαρμογής σε έναν κόσμο που αλλάζει». Τι σημαίνει αυτό που λέει η Ν.Δ. για τους εργαζόμενους, το λαό; Να προσαρμόσουν τα δικαιώματα, τις απαιτήσεις, τις ανάγκες τους, στα μέτρα των κερδών του κεφαλαίου. Γιατί αυτό είναι ο καπιταλισμός, κέρδη για το κεφάλαιο.

Η πρόοδός τους είναι ταυτισμένη με την καπιταλιστική κερδοφορία. Είναι τόσο μεγάλη η κοροϊδία, που ο Μητσοτάκης φτάνει στο σημείο να λέει πως «πρόοδος είναι η μείωση των ανισοτήτων» και ότι η μεγαλύτερη ανισότητα είναι «ανάμεσα σε αυτούς που έχουν δουλειά και σε αυτούς που δεν έχουν, γι’ αυτό λέει ανάπτυξη που θα φέρει τάχα δουλειές! Τις είδαμε τις δουλειές. Τα είδαμε και τα δικαιώματα. Ας αφήσουν, λοιπόν, αυτά που ξέρουν. Δεν μπορούν πλέον άλλο να μας κοροϊδέψουν!

Από κοντά κι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανέσυρε τα περί «προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης», μπας και συγκινήσει τον απλό κόσμο του ΠΑΣΟΚ που μεγάλωσε με αυτά τα συνθήματα.

«Δεν μπορείς να είσαι και με την προοδευτική δημοκρατική παράταξη και με τη Δεξιά» ψελλίζει χωρίς ντροπή. Δεν κοιτάζεται, όμως, κανείς τους στον καθρέφτη όταν τα ξεστομίζουν αυτά.

Από πού κι ως πού είσαι με την πρόοδο και απέναντι από τη «δεξιά», όταν ψηφίζεις τα νομοσχέδιά της; Όταν στηρίζεις το Ταμείο Ανάκαμψης, τη νέα θηλιά στο λαιμό του λαού; Όταν από κοινού στηρίζεις την εξωτερική και δήθεν αμυντική πολιτική, όπως λέει ο Μητσοτάκης που ενισχύει δήθεν τη θέση της Ελλάδας σε επικίνδυνο περιφερειακό παίκτη; Κι όταν μιλάμε για παίκτες εννοούμε τους εγχώριους μονοπωλιακούς ομίλους.

Μπορείς να μιλάς εν ονόματι της προόδου και της δημοκρατίας, με μέτωπο τη «δεξιά», όταν έχεις συγκυβερνήσει με την ακροδεξιά; Εδώ ταιριάζει αυτό που λέει ο λαός μας: «Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα». Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν για το ποιος είναι ο καλύτερος εκφραστής της «προοδευτικής» διακυβέρνησης, κακοποιώντας την έννοια της προόδου”.

Από την Καλαμάτα ο Δημήτρης Κουτσούμπας απηύθυνε μήνυμα συμπόρευσης των πολιτών με το ΚΚΕ. Όπως τόνισε, χαρακτηριστικά, “το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ μεταφέρεται απ’ άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα, για να φτάσει στα χέρια των εργατών, των ανθρώπων του μόχθου που ανησυχούν, αγανακτούν και δε συμβιβάζονται με τη σημερινή κατάσταση, που αναζητούν και προβληματίζονται για τη διέξοδο.

Σε όλους αυτούς απευθυνόμαστε κι εδώ στην Καλαμάτα, στη Μεσσηνία, ανεξαρτήτως τι πολιτικές επιλογές έκαναν μέχρι χτες, ποια κόμματα στήριξαν. Σήμερα όμως, μπορούν να αξιοποιήσουν την πείρα τους. Μια πείρα που επιβεβαιώνει ξανά και ξανά πως δεν υπάρχουν “σωτήρες”, ούτε “ατομικές λύσεις”, υπάρχει η συλλογική αγωνιστική δράση που επιβεβαιώνει τελικά πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

Σε όλους αυτούς απευθυνόμαστε να σκεφτούν πως η ζωή τούς φέρνε, μπροστά σε μια σημαντική επιλογή που ή δεν είχαν ακόμη σκεφτεί ή μπορεί και να είχαν απορρίψει: Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, στους αγώνες, στο κίνημα”.

Τέλος, αναφέρθηκε στα προβλήματα της δημόσιας υγείας που ταλαιπωρούν και τη Μεσσηνία, τα εργατικά δικαιώματα που έχουν πιάσει πάτο” στο νομό, ιδιαίτερα με την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων στα πολυτελή ξενοδοχεία, αλλά και στην ανάγκη στήριξης των αγροτών.
Α.Π.