Εντάχθηκε στην ΟΕΒΕΣ ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης

Εντάχθηκε στην ΟΕΒΕΣ  ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης

Στην Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας (ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας) εγγράφηκε ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης «Ο Ερμής» έπειτα από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει.

Πλέον ο Σύλλογος της Μεσσήνης συμμετέχει σε δύο ομοσπονδίες:

-Ως κύρια στην Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΠΟΕΕ).

-Ως δευτερεύουσα στην Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας.

Επέκταση συνεργασίας

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης, η ΟΕΒΕΣ θα αποτελέσει το βασικό στήριγμά του μέσω πληροφόρησης, υποστήριξης για συμμετοχή του σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, βοήθειας για επικοινωνία και επίλυσης των προβλημάτων που βασανίζουν τόσο το σύλλογο όσο και τα μέλη του.

«Με τη συμμετοχή του συλλόγου μας στην ΟΕΒΕΣ προσβλέπουμε στην επέκταση της συνεργασίας μας με όλους τους Επαγγελματικούς Συλλόγους του νομού μας.

Επιπλέον με μια φωνή, η οποία θα είναι πιο δυνατή όσο μεγαλώνει η ΟΕΒΕΣ, θα διεκδικηθεί η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν το σύνολο των επαγγελματιών της Μεσσηνίας από την κεντρική κυβέρνηση, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους Δήμους του νομού μας και τα τριτοβάθμια όργανα στα οποία συμμετέχουμε», επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος.

ΟΕΒΕΣ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας (ΟΕΒΕΣ) αποτελεί το δευτεροβάθμιο και πλέον αντιπροσωπευτικό όργανο επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, εργοδοτών, πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών στο Νομό Μεσσηνίας και συνιστά ισχυρό, θεσμοθετημένο και αξιόπιστο κοινωνικό εταίρο, με αναγνωρίσιμο ρόλο στην αγορά, την περιφερειακή και εθνική οικονομία και κοινωνία.

Γενικός της σκοπός είναι η κατοχύρωση, διαφύλαξη και προαγωγή των κοινών επαγγελματικών, οικονομικών, πολιτιστικών και κοινωνικών συμφερόντων των μελών. Καλύπτει όλο το φάσμα του εμπορίου, ιδίως χονδρικό, λιανικό, εισαγωγικό, εξαγωγικό, διαμετακομιστικό και διεθνές, καθώς και το ηλεκτρονικό εμπόριο, και των επαγγελμάτων και γενικότερα της πολύ μικρής, μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας και τους παρέχει τις σχετικές υπηρεσίες για την ανάπτυξή τους.

Τακτικά μέλη της Ομοσπονδίας μπορούν να είναι τα σωματεία – πρωτοβάθμιες οργανώσεις – εκπροσώπησης της πολύ μικρής, μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, όπως εμπορικοί σύλλογοι της περιοχής ευθύνης της που αποτελούνται από εμπόρους, καταστηματάρχες και άλλους επαγγελματίες που έχουν σχέση με το εμπόριο και την πολύ μικρή, μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κατά τις διατάξεις του ν. 1712/1987, όπως ισχύει.