Εντάσεις και απρόοπτες δηλώσεις στη συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού για τη δολοφονία της 35χρονης στους Γαργαλιάνους

Εντάσεις και απρόοπτες δηλώσεις στη συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού για τη δολοφονία της 35χρονης στους Γαργαλιάνους

Με εντάσεις αρκετές φορές και με καταθέσεις που περιείχαν απρόοπτα στοιχεία, συνεχίσθηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία της 35χρονης πολύτεκνης μητέρας, η οποία το Δεκέμβριο του 2016 βρέθηκε νεκρή με μια σφαίρα στο κεφάλι στο αυτοκίνητό της στην περιοχή των Γαργαλιάνων.

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία είναι ο 63χρονος σύζυγός της, ο οποίος όμως αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή.

Πρωτοφανής ήταν χθες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η λεκτική επίθεση που δέχτηκε ο τότε διοικητής Ασφαλείας Καλαμάτας, που κατέθετε ως μάρτυρας, από συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο οποίος όχι μόνο τον χαρακτήρισε αναξιόπιστο μάρτυρα και ψεύτη, αλλά είπε και ότι κατασκεύασε το κατηγορητήριο σε βάρος του συζύγου. Μάλιστα, αρκετές φορές απευθύνθηκε στο μάρτυρα με χαρακτηρισμούς, με συνέπεια η Έδρα να του ζητά να ηρεμήσει και να τηρεί τους κανόνες.

Η δίκη χθες συνεχίσθηκε με καταθέσεις κι άλλων μαρτύρων και αργά το μεσημέρι  διεκόπη για να συνεχισθεί στις 9 Δεκεμβρίου.

Βίντεο
Η κατάθεση του τότε διοικητή Ασφαλείας Καλαμάτας, ο οποίος χειρίσθηκε την υπόθεση της δολοφονίας μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017 που έφυγε για Αθήνα, είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου και χθες ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις που δέχθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Από την αρχή της κατάθεσής του την προηγούμενη φορά ο μάρτυρας αστυνομικός είπε πως πεποίθησή του από τις ενδείξεις που είχε συγκεντρώσει κατά τις έρευνες που έκανε είναι πως δράστης της δολοφονίας είναι ο σύζυγος.

Και χθες, απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε ότι τα λεγόμενα, η στάση του κατηγορουμένου την πρώτη ημέρα, ήταν γι αυτόν ενδείξεις πως έχει τελέσει το έγκλημα, αλλά δε βρέθηκαν αποδείξεις.

Η ένταση με το συνήγορο υπεράσπισης Βασ. Καπερνάρο ξεκίνησε από νωρίς, με το να σχολιάζει ότι «τέτοιοι διοικητές Ασφαλείας δημιουργούν ενόχους» και ότι «έτσι στήνονται οι υποθέσεις στην Ελλάδα».

Ακολούθως έγινε αναφορά σε βίντεο που έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία από επιχείρηση της περιοχής, όπου έχει καταγραφεί το βράδυ που εξαφανίσθηκε η γυναίκα από το σπίτι της αυτοκίνητο ίδιο με του κατηγορουμένου, ενώ από πίσω να ακολουθεί αυτοκίνητο ίδιο με της θανούσας και να κατευθύνονται προς τον τόπο του εγκλήματος. Η υπεράσπιση ισχυρίσθηκε ότι ίδιο αυτοκίνητο με του κατηγορουμένου έχει και ο ιδιοκτήτης της εν λόγω επιχείρησης που είχε την κάμερα και μπορεί να περνούσε αυτός και όχι ο κατηγορούμενος, ζητώντας μάλιστα από το δικαστήριο να επιτρέψει την προβολή του βίντεο. Κατηγόρησε δε το μάρτυρα αστυνομικό ότι σκόπιμα δεν έψαξε  ποιο αυτοκίνητο ήταν, με το μάρτυρα αστυνομικό να ζητά την προστασία του δικαστηρίου.

Βαριές εκφράσεις
Επίσης, ο μάρτυρας μέσα από τις απαντήσεις που έδωσε είπε ότι ο κατηγορούμενος την πρώτη ημέρα που εξετάσθηκε έπεφτε σε πολλές αντιφάσεις και πως τους απέκρυψε πως είχε το κινητό του θύματος, το οποίο αντιλήφθηκαν, όταν χτύπησε και διαπίστωσαν ότι το είχε στο μπουφάν που φορούσε.

Επίσης, είπε ότι κατά καιρούς ο κατηγορούμενος επικοινωνούσε μαζί τους και τους έδινε στοιχεία για υπόπτους και εκδοχές, αλλά ποτέ δεν προέκυψε κάτι από αυτά.

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του μάρτυρα αστυνομικού, ο κ. Καπερνάρος χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις, χαρακτηρίζοντάς τον για άλλη μια φορά ψευδομάρτυρα, αμφισβήτησε την αξιοπιστία του και είπε ότι «κατασκεύασε στοιχεία για μια προαγωγή».

Ακολούθως, κατέθεσε ως μάρτυρας ιδιοκτήτης γραφείου τελετών που ζητήθηκε από την υπεράσπιση να κληθεί. Ήταν αυτός που παρέλαβε τη σορό της γυναίκας από τον τόπο του εγκλήματος. Κατέθεσε πως όταν ο ιατροδικαστής έκανε την αυτοψία, τους είπε ότι το θύμα είχε βληθεί από τη δεξιά πλευρά του κεφαλιού, πιθανότατα από κάποιον που καθόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, με βολίδα που είναι για αγριογούρουνα και η οποία βγήκε από το ανοικτό παράθυρο του οδηγού, αλλά παρά τις έρευνες των αστυνομικών δε βρέθηκε.

Από εκεί και έπειτα, ο μάρτυρας κατέθεσε στοιχεία που δεν είχαν ξανακουσθεί στη δίκη. Είπε πως μόνος του πήγε στην ανακρίτρια της Κυπαρισσίας και κατέθεσε ότι στην κηδεία στα «πηγαδάκια» έλεγαν ότι η γυναίκα είχε εξωσυζυγικές σχέσεις με συγκεκριμένο άνθρωπο, ο οποίος πέθανε με φυσικά αίτια μια-δυο μέρες μετά την ίδια και άφηναν υπόνοια ότι μπορεί να είναι αυτός ο δράστης. Αυτό, όπως είπε, του το είπε κι άλλο άτομο, που κατονόμασε.

Επίσης, είπε ότι η θανούσα είχε σχέσεις με ναρκωτικά και ότι «έπαιζε με ανθρώπους του υποκόσμου». Μάλιστα, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος σύζυγός της είχε φάει πολύ ξύλο από τη γυναίκα του.

Πάντως, τα όσα είπε ο μάρτυρας δε φάνηκε να τάραξαν τη μητέρα της δολοφονημένης, η οποία βρισκόταν στην αίθουσα και από την πρώτη στιγμή στηρίζει το γαμπρό της, δηλώνοντας ότι είναι αθώος.

Της Βίκυς Βετουλάκη