Έρευνες σε πηγάδι στο Πυργάκι για το όπλο της δολοφονίας της 35χρονης στους Γαργαλιάνους

Έρευνες σε πηγάδι στο Πυργάκι για το όπλο της δολοφονίας της 35χρονης στους Γαργαλιάνους

Τις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 35χρονης πολύτεκνης μητέρας το Δεκέμβριο του 2016 στους Γαργαλιάνους, συνεχίζει η Αστυνομία, καθώς η υπόθεση παραμένει ανοικτή και χωρίς δράστη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 63χρονος σύζυγός της, που είχε οδηγηθεί σε δίκη με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, οπλοφορίας και οπλοχρησίας, το Δεκέμβριο του 2021, αθωώθηκε κατά πλειοψηφία από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας.

Έρευνες σε πηγάδι
Μετά από πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, χθες το πρωί σε περιοχή έξω από το χωριό Πυργάκι Τριφυλίας, παρουσία Εισαγγελέα, οργανώθηκε επιχείρηση έρευνας σε πηγάδι, καθώς υπήρχε η υποψία ότι εκεί έχει πεταχτεί το όπλο της δολοφονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Αστυνομία ζητήθηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής, η οποία προχώρησε σε άντληση των υδάτων από το πηγάδι και ακολούθως πυροσβέστης με ειδικό εξοπλισμό, κατέβηκε σ’ αυτό και ερεύνησε. Ωστόσο, δεν εντοπίσθηκε κάτι.

Αυτό αποδεικνύει ότι η Ασφάλεια Καλαμάτας δεν έχει εγκαταλείψει την υπόθεση και ερευνά κάθε στοιχείο για την εξιχνίαση της δολοφονίας.

Δεν βρέθηκε όπλο και κάλυκας
Στις 9 Δεκεμβρίου του 2016, η 35χρονη, βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της, έχοντας πυροβοληθεί μια φορά – σχεδόν εξ επαφής- στο κεφάλι.

Το αυτοκίνητο είχε εντοπισθεί σε παράδρομο – αγροτικό δρόμο κοντά στη Λεύκη Γαργαλιάνων, ενώ από το σπίτι της είχε φύγει το προηγούμενο απόγευμα.

Μάλιστα, την άτυχη γυναίκα εντόπισε την άλλη ημέρα το πρωί ο ίδιος ο σύζυγός της, όταν μαζί με εργάτες κατευθύνονταν σε κτήμα για ελαιομάζωμα και εργάτρια είδε το αυτοκίνητο της γυναίκας.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε γερμένη πάνω στο τιμόνι, με τα χέρια της σταυρωμένα. Το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ήταν δίκαννο ή καραμπίνα, ενώ πουθενά δεν βρέθηκε ούτε ο κάλυκας.

Της Βίκυς Βετουλάκη