Την άλλη Παρασκευή η απολογία του 63χρονου για τη δολοφονία της 35χρονης γυναίκας του

Την άλλη Παρασκευή η απολογία του 63χρονου για τη δολοφονία της 35χρονης γυναίκας του

Βίαιη προσαγωγή μαρτύρων και προβολή βίντεο έφεραν νέα διακοπή στη δίκη

Με την κατάθεση του ιατροδικαστή που εξέτασε τον τόπο του εγκλήματος και τη σορό της άτυχης 35χρονης, αλλά και την κατάθεση της αλλοδαπής εργάτριας που βρισκόταν μαζί με τον κατηγορούμενο σύζυγο όταν τη βρήκαν, συνεχίσθηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας η δίκη για τη δολοφονία της πολύτεκνης μητέρας, που το Δεκέμβριο του 2016 βρέθηκε νεκρή με μια σφαίρα στο κεφάλι στο αυτοκίνητο της στην περιοχή των Γαργαλιάνων.

Από τα βασικά σημεία της κατάθεσης του ιατροδικαστή ήταν ότι δε βρέθηκε καμία ουσία στην άτυχη 35χρονη, καθώς και ότι δεν μπορεί να προσδιορισθεί η ώρα της δολοφονίας της.

Από τη μεριά της η εργάτρια εξέφρασε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος σύζυγος είναι αθώος και υποστήριξε πως η Αστυνομία την έβαλε να υπογράφει πράγματα που δεν έχει πει.

Η δίκη χθες συνεχίσθηκε με τις καταθέσεις και των μαρτύρων υπεράσπισης, ενώ το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα της εισαγγελέως να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή και του αλλοδαπού εργάτη που ήταν εκείνη την ημέρα μαζί με τον κατηγορούμενο σύζυγο, αλλά και αίτημα της υπεράσπισης για προβολή των βίντεο, όπου φέρεται να έχουν καταγραφεί τα αυτοκίνητα του κατηγορούμενου και της 35χρονης το προηγούμενο βράδυ να κατευθύνονται στον τόπο του εγκλήματος.

Η δίκη διεκόπη για να συνεχισθεί την επόμενη Παρασκευή, οπότε αναμένεται να απολογηθεί και ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες.

Ιατροδικαστής
Στην κατάθεσή του χθες ο ιατροδικαστής είπε πως εκείνη τη ημέρα παραξενεύτηκε όταν κλήθηκε να κάνει νεκροψίες σε δύο άτομα από την ίδια μικρή περιοχή (έναν άντρα και την 35χρονη), καθώς δεν του έχει ξανατύχει. Αρχικά νόμισε ότι τα δύο περιστατικά συσχετίζονται και πως ο άντρας σκότωσε τη γυναίκα και μετά αυτοκτόνησε με κάποιον τρόπο.

Όταν όμως έκανε τη νεκροψία, διαπίστωσε ότι ο άντρας είχε πεθάνει από παθολογικά αίτια και δεν υπήρχε εμφανή σύνδεση των δύο περιστατικών.

Στις διευκρινίσεις αυτές προέβη ο ιατροδικαστής, καθώς σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε αναφερθεί από μάρτυρα πως τα δύο αυτά άτομα είχαν ερωτική σχέση και είχε ακουσθεί στην περιοχή ότι αυτός σκότωσε την 35χρονη.

Σε ό,τι αφορά τη νεκροψία της 35χρονης, ο ιατροδικαστής κατέθεσε ότι το σώμα της ήταν πεντακάθαρο, εννοώντας πως δεν υπήρχαν χτυπήματα ή εκδορές, άρα δεν προέβαλε κάποια αντίσταση, καθώς και ότι δε βρέθηκε από τις εξετάσεις να υπάρχει καμία χρήση ουσίας και, άρα, βρισκόταν σε πλήρη διαύγεια.

Σχετικά με την ώρα θανάτου, είπε ότι από τα στοιχεία που έχει θεωρεί ότι οι περισσότερες πιθανότητες είναι να επήλθε τις πρωινές ώρες της 9ης Δεκεμβρίου, ενώ δεν απέκλεισε να έχει συμβεί και αργά το βράδυ της 8ης, καθώς- όπως είπε- πολλά είναι τα στοιχεία που μπορούν να «αλλοιώσουν» το συγκεκριμένο δεδομένο, όπως, για παράδειγμα, αν λειτουργούσε το καλοριφέρ του αυτοκινήτου που βρέθηκε.

Εργάτρια
Η αλλοδαπή εργάτρια που κατέθεσε στη συνέχεια είπε ότι γνωρίζει πολλά χρόνια τον κατηγορούμενο σύζυγο, αλλά μετά τη δολοφονία δεν ξανασυναντήθηκαν, εκτός από πρόσφατα που του ζήτησε πάλι δουλειά.

Μάλιστα, σημείωσε ότι από την ημέρα που είδε την 35χρονη δολοφονημένη έχει αυξήσει τα ηρεμιστικά χάπια που παίρνει και αναγκάστηκε να πάει σε άλλη περιοχή για να ηρεμήσει.

Για την ημέρα εκείνη, ανέφερε ότι πήγε στο σπίτι του ζευγαριού για να αφήσει το αυτοκίνητό της και να πάνε με τον κατηγορούμενο και άλλους εργάτες για ελιές. Εκεί, εκτός του κατηγορούμενου, βρήκε τη μάνα του και τη μάνα της 35χρονης, ενώ άλλαξε ένα από τα παιδιά που ήταν λερωμένο, καθώς η κατάσταση στο σπίτι δεν ήταν καλή.

Περιέγραψε πως είδε το αυτοκίνητο της 35χρονης, πως ενημέρωσε το σύζυγο και όταν πλησίασε την είδε πυροβολημένη στο κεφάλι, ενώ για διάφορα άλλα που αναφέρονται στις καταθέσεις της ισχυρίσθηκε ότι δεν τα έχει πει, τα έχουν γράψει μόνοι τους οι αστυνομικοί και ότι από τις πολλές φωνές που της έβαζαν υπέγραφε ό,τι της έδιναν χωρίς να ξέρει η ίδια να διαβάζει και να γράφει.

Κατέθεσε ακόμα ότι την προηγούμενη μέρα είχε δει την 35χρονη στα κτήματα και της είχε πει «μακάρι να πεθάνω», χωρίς να της δώσει εξηγήσεις, καθώς και ότι την είδε να καπνίζει χασίς.

Τέλος, μιλώντας για το ζευγάρι, είπε ότι η 35χρονη τσακωνόταν συνέχεια με το σύζυγό της και του φερόταν άγρια, ενώ αυτός ήταν πολύ καλός, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι δεν είναι ο δολοφόνος.

Της Βίκυς Βετουλάκη