Γιώργος Τράγκας: Τι είχε δηλώσει στο «Θ» για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια

Γιώργος Τράγκας: Τι είχε δηλώσει στο «Θ» για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια

Συνέντευξη στο «Θ» είχε παραχωρήσει τον περασμένο Ιούνιο ο Γιώργος Τράγκας, με αφορμή τη διάθεσή του να ασχοληθεί με την πολιτική, ιδρύοντας παράλληλα το κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι».

Ο ίδιος, όντας ανεμβολίαστος με υποκείμενα νοσήματα, διατηρούσε ισχυρή στάση έναντι στο εμβολίο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι πεπεισμένος για την αποτελεσματικότητά του.

Οι δηλώσεις τον περασμένο Ιούνιο
Ερωτηθείς σχετικά με την πανδημία αλλά και τη στάση του έναντι στην εμβολιαστική διαδικασία που είχε ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να καμφθεί το κύμα διασποράς του κορωνοϊού, ο Γιώργος Τράγκας είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι ένας ιός που θέλει προσοχή, χωρίς ακρότητες και υπερβολές. Ο κορωνοϊός είναι πράγματι ένας μεταδοτικός ιός, παρ’ όλα αυτά, φοβάμαι ότι ακόμα δεν έχουμε δει τις συνέπειες που φέρνουν τα εμβόλια».

«Παράλληλα, δεν καταλαβαίνω τι είδους ανοσία είναι αυτή που φέρνει ένα εμβόλιο, όταν αυτός που εμβολιάζεται συνεχίζει να είναι φορέας του ιού από τον οποίο έχει προσβληθεί».

Κλείνοντας είχε πει «Κάποιος πρέπει να μας πει ορισμένα πράγματα, θα βγουν σκληρότερα στελέχη του ιού; Παλιά λέγαμε ότι αν αντιβιοτικά κάνεις πολλά και πάθεις καμιά ενδονοσοκομειακή έχεις φύγει προς τα πάνω.

Αυτό αν σε πλακώσουμε τώρα στα εμβόλια, μήπως βγει μετά τη Δ η Έ η ΣΤ ή Ω;

Θεωρώ ότι θα γλυτώσουμε κάποια στιγμή γιατί στην παγκόσμια ιστορία και την ιατρική όλοι οι ιοί αποδράμουν αφού κάνουν τον κύκλο της ανθρωπότητας.

Όλοι οι ιοί φεύγουν, γιατί έχει μια φοβερή ικανότητα αυτό το φοβερό ον που λέγεται άνθρωπος, το χειρότερο του πλανήτη, ότι προσαρμόζεται η άμυνα του στους επιτιθέμενους, δηλαδή έχουν περάσει έμπολα, στο τέλος όμως ο άνθρωπος προσαρμόζεται στους ιούς.»

Στις 30 Νοεμβρίου, ο δημοσιογράφος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε γνωστοποιήσει ότι διαγνώσθηκε με κορωνοϊό, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις 04/12/2021, ο ίδιος εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια σε κλινική του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Λίγες ώρες αργότερα, ο Γιώργος Τράγκας λόγω της σοβαρής κατάστασής του, διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου, όπου παρέμεινε διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση μέχρι που κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή.

Ακολουθεί μέρος του ηχητικού από τη συνέντευξη που είχε δώσει στο “Θάρρος”