Η Καλαμάτα “ντύθηκε” με το “πνεύμα” των Χριστουγέννων

Η Καλαμάτα “ντύθηκε” με  το “πνεύμα” των Χριστουγέννων

Παρά τον κάθε χρόνο και πιο βιαστικό εορταστικό διάκοσμο στους δρόμους και τις πλατείες, παρά τα φώτα και τους αγιοβασίληδες και παρά την πληθώρα των διαφημίσεων με χριστουγεννιάτικα δέντρα, η επιχείρηση «Σώστε τα Χριστούγεννα», στην οποία συστρατεύονται οι Δήμοι, είναι πολύ πιο δύσκολη να κρατηθεί, παρά τα εμβόλια αισιοδοξίας.

Απαιτείται προσπάθεια από ένα μυαλό καταπονημένο, για να αντιμετωπιστεί η βαθιά απογοήτευση της πανδημίας και της ακρίβειας. Παρ’ όλα αυτά όλοι θα προσπαθήσουν να αλλάξουν το κλίμα.

Έτσι, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας από τις προηγούμενες μέρες, η πόλη “φοράει” τα γιορτινά της και προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής, υποδέχεται την εορταστική περίοδο με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Η έναρξη έγινε χθες με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία, του χριστουγεννιάτικου καραβιού στο λιμάνι και της μπάλας και το Ιστορικό Κέντρο, καθώς και του εορταστικού στολισμού. Την ίδια στιγμή, η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας με τις μουσικές της έδωσε τον εορταστικό τόνο στους κεντρικούς δρόμους.

Μάλιστα, φέτος θα λειτουργήσει για πρώτη φορά Χριστουγεννιάτικος Σταθμός του Αϊ Βασίλη, από 23 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, ενώ εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και στις Κοινότητες του Δήμου.

Χθες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, παρουσία του προέδρου της “Φάρις” Παντελή Δρούγα, αναφέρθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις, υπογραμμίζοντας ότι η πορεία της πανδημίας ανέβαλε ορισμένες δράσεις που είχαν αρχικά προγραμματιστεί.

Εκείνο που σημειώθηκε, είναι ότι πρώτα απ’ όλα είναι η δημόσια υγεία, με το Δήμο από την πλευρά του να επιχειρεί να δημιουργήσει ένα όμορφο, γιορτινό κλίμα, που βοηθά στην ψυχολογία του κόσμου, αλλά και τονώνει την δραστηριότητα στην πόλη, ενισχύοντας και την εμπορική κίνηση.

Α.Π.