Καλαμάτα: Συζήτηση για την ανθεκτικότητα της πόλης και τις σχετικές υποδομές

Καλαμάτα: Συζήτηση για την ανθεκτικότητα  της πόλης και τις σχετικές υποδομές

Ενδιαφέροντα ήταν τα στοιχεία και οι απόψεις που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης που αναπτύχθηκε με αφορμή το Θεματικό Εργαστήρι του Άξονα «Ανθεκτικότητα της πόλης και σχετικές Υποδομές», στο πλαίσιο της προετοιμασίας σύνταξης της πρότασης υποψηφιότητας του Δήμου Καλαμάτας στο δίκτυο των 100 έξυπνων και κλιματικά ουδέτερων πόλεων έως το 2030.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, προχθές στην αίθουσα συνεδριάσεων «Χρ. Μαλαπάνης», στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης, με τη συμμετοχή –μεταξύ άλλων- του συντονιστή του Άξονα, Βασίλη Διαμαντόπουλου και των εισηγητών των θεματικών ενοτήτων Ελένης Αλεξοπούλου (αντιπλημμυρικά έργα), Τάσου Αδαμόπουλου (αντιδιαβρωτικά έργα και αντισεισμική προστασία), Μανώλη Μάκαρη (δημόσια υγεία) και Βασίλη Διονυσόπουλου (ψηφιακές υποδομές και διασφάλιση λειτουργικότητας τους).

Το επόμενο θεματικό εργαστήρι έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30, στο ιστορικό Δημαρχείο της Καλαμάτας, με αντικείμενο «Πολεοδομικός σχεδιασμός και Αστικό Περιβάλλον».