Παράξενη σιωπή…

Παράξενη σιωπή…

Δύο χρόνια πανδημίας και η σιγή επιστημόνων απέναντι στην αντιλαϊκότητα και τον ανορθολογισμό της κυβέρνησης, βοούν. Τώρα μαθαίνουμε, μάλιστα, ότι υπάρχουν και μελέτες – που αποκρύπτονται – για την εκτίναξη της θνητότητας λόγω έλλειψης ΜΕΘ και μη ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Και το ερώτημα που τίθεται, πλέον, είναι απλό: Η επιστήμη και οι φορείς της, οι επιτροπές της και οι εκπρόσωποί της, όταν ακούνε ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ είναι “πολυτέλεια”, όταν ακούνε ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ είναι “πεταμένα λεφτά” κι όταν ακούνε ότι δεν υπάρχουν… στοιχεία ότι επιβαρύνεται η κατάσταση του ανθρώπου που χρειάζεται διασωλήνωση και βρίσκεται εκτός ΜΕΘ, τι κάνουν, λοιπόν; Σιωπούν;

Η επιστήμη δεν είναι μόνο για να διεξάγει μελέτες, τις οποίες πολύ καλά κάνει και διενεργεί, αλλά για να θέτει τις μελέτες, τη γνώση και την επιστημονική αλήθεια που προκύπτει από αυτές στην υπηρεσία των ανθρώπων.

Και όταν η εξουσία αδιαφορεί για την επιστημονική αλήθεια, υποχρέωση της Επιστήμης και των εκπροσώπων της είναι να σηκώνουν ανάστημα απέναντι σε αυτή την εξουσία.

Α.Π.