ΣΔΙΤ Απορριμμάτων: Την αναμονή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου επανεβεβαίωσαν Π. Νίκας και Κ. Σκρέκας

ΣΔΙΤ Απορριμμάτων: Την αναμονή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου επανεβεβαίωσαν Π. Νίκας και Κ. Σκρέκας

Δε θα υπάρξει καμία κίνηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ούτε και από την Περιφέρεια βεβαίως, πριν από την έκδοση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τη ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε την Τρίτη, στην Αθήνα, με τον υπουργό Κώστα Σκρέκα και το γενικό γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου, Μανώλη Γραφάκο.

Όπως σημείωσε ο Π. Νίκας, “η Περιφέρεια σέβεται τη διαδικασία και σε καμία περίπτωση δε ζητεί υπουργική απόφαση για την έναρξη λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας. Ανάλογα πράττει και το υπουργείο, το οποίο δεν πρόκειται να εκδώσει καμία σχετική απόφαση μέχρι να αποφανθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο επί της ΣΔΙΤ απορριμμάτων”.

Στη συνάντηση, εξάλλου, ο περιφερειάρχης συζήτησε και το θέμα των ΧΑΔΑ -νόμιμων, παράνομων, αποκατεστημένων αλλά επαναχρησιμοποιούμενων- προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εκπόνησης μελέτης για την οριστική τους αποκατάσταση εν τω συνόλω.

Όπως έκανε γνωστό ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια θα αναλάβει την εκπόνηση της εν λόγω μελέτης, σε συνεργασία με το ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, ενώ η υλοποίηση των όσων προβλέπονται σε αυτή θα γίνει με χρηματοδότηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τέλος, στην ίδια συνάντηση έγινε συζήτηση για το θέμα του φυσικού αερίου και την επέκτασή του στην Καλαμάτα και τη Σπάρτη, για το οποίο -όπως τονίστηκε -“βρισκόμαστε εν αναμονή των εξελίξεων στην ΔΕΔΑ”.