Σοβαρή καταγγελία για συμπεριφορά αξιωματικού Αστυνομικού Τμήματος της Μεσσηνίας

Σοβαρή καταγγελία για συμπεριφορά αξιωματικού Αστυνομικού Τμήματος της Μεσσηνίας

Σοβαρές καταγγελίες για κατ’ εξακολούθηση αυθαίρετη και προσβλητική συμπεριφορά αξιωματικού Αστυνομικού Τμήματος στην περιφέρεια της Μεσσηνίας σε βάρος του χαμηλόβαθμου προσωπικού, κάνει με ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική συσπείρωση αστυνομικών «Πρωτοβουλία Αστυνομικών», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, με το θέμα έχει ασχοληθεί εκτενώς και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Αστυνομικών», έγιναν προς αυτή καταγγελίες οι οποίες, όπως τονίζεται, αν ευσταθούν, εκθέτουν το σώμα της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και σειρά υπηρεσιακών και θεσμικών παραγόντων.

Προσβλητική συμπεριφορά

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ο εν λόγω αξιωματικός εκδηλώνει φραστικές επιθέσεις σε βάρος του προσωπικού, ενώ φέρεται και να προσβάλλει πολλές φορές με υποτιμητικά σχόλια τις γυναίκες του Τμήματος.

«Το περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στο Τμήμα έχει καταστεί ασφυκτικό για το μεγάλο μέρος του προσωπικού, ενώ, όπως καταγγέλλεται, φέρεται να έχει αναφερθεί ότι αστυνομικοί της Υπηρεσίας έχουν αναγκαστεί να νοσηλευτούν στα επείγοντα εξαιτίας αυτής της ανυπόφορης κατάστασης.

Επακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι μεγάλη μερίδα του προσωπικού του Τμήματος να επιθυμεί να μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία, ενώ οι συνάδελφοι που έχουν θεμελιώσει τα απαιτούμενα έτη για τη σύνταξη αγανακτούν και επιλέγουν ως μονόδρομο την συνταξιοδότηση.

Η τοπική Ένωση της Μεσσηνίας έχει λάβει γνώση για τις προσβλητικές συμπεριφορές του εν λόγω αξιωματικού, αφού στο παρελθόν έχουν γίνει καταγγελίες από αρκετούς συναδέλφους, ενώ πρόσφατα εξέδωσε και ανακοίνωση για νέα προσβλητική συμπεριφορά», επισημαίνει η συνδικαλιστική παράταξη.

Κάλυψη από παράγοντες

Στην ανακοίνωσή της, όμως, η «Πρωτοβουλία Αστυνομικών» προχωρά ακόμα παραπέρα, επισημαίνοντας ότι η καταγγελλόμενη αυτή συμπεριφορά του αξιωματικού έχει την κάλυψη παραγόντων. «Υπάρχουν ευθύνες της Διοίκησης, τόσο σε επίπεδο του Τμήματος όσο και στο επίπεδο της Διεύθυνσης, με δεδομένο ότι όλοι γνωρίζουν την κατάσταση λόγω και του στενού τοπικού περίγυρου. Απαιτούμε άμεσα να διερευνηθεί σε βάθος η καταγγελλόμενη συμπεριφορά του εν λόγω αξιωματικού και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατευθούν οι συνάδελφοι του Τμήματος της Μεσσηνίας και τα δικαιώματά τους.

Καλούμε κάθε συνάδελφο, σε όποια υπηρεσία κι αν βρίσκεται, να μη δέχεται καμία αυθαίρετη και προσβλητική συμπεριφορά σε βάρος του από τους εκπροσώπους της Διοίκησης και να διεκδικεί τα δικαιώματά του. Κανείς να μη δέχεται να ζει μέσα σε περιβάλλον υπηρεσιακού εκφοβισμού, σε καμία υπηρεσία της χώρας. Η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη προς τους συναδέλφους και θα δίνουμε τη μάχη μέχρι τέλους για να εξασφαλίζονται αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και τα δικαιώματα όλων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Της Βίκυς Βετουλάκη