Τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης covid-19 για εγκύους και νέες γυναίκες

Τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης covid-19 για εγκύους και νέες γυναίκες

Την προσωπική του γραμμή για τη δημιουργία της συμβουλευτικής γραμμής ενημέρωσης covid-19 για έγκυες και νέες γυναίκες, 2132039142, παραχώρησε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, επίκουρος καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης,

Όπως εξηγείται σε σχετική ανακοίνωση: «Η πρόσφατη απώλεια νέας μητέρας με Covid-19 μας συγκλόνισε και μας κινητοποίησε. Οι τελευταίες εξελίξεις της πανδημίας Covid-19 προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Στην Ελλάδα βλέπουμε καθημερινά έγκυες να νοσούν σοβαρά. Ένας στους έξι ασθενείς με λοίμωξη Cοvid-19 στη Βρετανία που χρειάστηκαν παράκαμψη των πνευμόνων με εξωσωματική οξυγόνωση με μεμβράνη (Ecmo) μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2021 ήταν μέλλουσες μητέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα το Βρετανικό Σύστημα Υγείας.

Έχοντας την αίσθηση ότι υπάρχει έλλειμμα στην πληροφόρηση για την αναγκαιότητα και την ασφάλεια του εμβολιασμού κατά την κύηση, η Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας μαζί με το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ αποφασίσαμε να δώσουμε ελπίδα και ενημέρωση στις μέλλουσες μητέρες έγκυρα και υπεύθυνα για να μη χαθεί καμία άλλη γυναίκα τόσο άδικα.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, επίκουρος καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, παραχώρησε την προσωπική του γραμμή για τη δημιουργία της συμβουλευτικής ΓΡΑΜΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ 2132039142, ώρες 10.00-18.00. Απαντήσεις δίνουν μαιευτήρες-γυναικολόγοι της Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας.

Διαδικτυακή ημερίδα «COVID-19, Εγκυμοσύνη και Εμβόλια»

Παράλληλα, η Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας, το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ και η HOPEgenesis, υπό την αιγίδα της Έδρας UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οργανώνουμε διαδικτυακή ημερίδα, την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, στις 16.00-19.00, με θέμα: “COVID-19, Εγκυμοσύνη και Εμβόλια”, attikorama2021.gr, με στόχο την ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας αλλά και του κοινού από διακεκριμένους επιστήμονες σχετικά με τις επιπλοκές της λοίμωξης Covid-19 στις μέλλουσες μητέρες και για τα οφέλη από τον εμβολιασμό. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο πρύτανης ΕΚΠΑ, καθηγητής Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος και ο κ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης. Στο τέλος της ημερίδας θα ακολουθήσει συζήτηση με απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα έχουν αποσταλεί διαδικτυακά. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κυρία Βίκυ Φλέσσα.

Η εγγραφή είναι δωρεάν: https://attikorama.conferre.gr/».