Δήμος Καλαμάτας: Με θετικό πρόσημο στα οικονομικά έκλεισε το 2021

Δήμος Καλαμάτας: Με θετικό πρόσημο στα οικονομικά έκλεισε το 2021

Τις δύο τελευταίες μέρες τους έτους, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης ενημέρωσε για τα οικονομικά του Δήμου Καλαμάτας και για την κατάσταση που επικρατεί.

Ειδικότερα, δήλωσε ότι αυτή τη χρονιά τεσταρίστηκαν και το προσωπικό και η λειτουργία του Δήμου, αφού η πανδημία είναι σε εξέλιξη, ενώ οι οικονομικές συνθήκες δεν έχουν βελτιωθεί ακόμα και έτσι βρισκόμαστε σε κατάσταση προσαρμογής.

Παρ’ όλα αυτά, ενώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Καλαμάτας ήταν αρχικά 70.027.739,10 ευρώ, κλείνει (μέχρι 30 Δεκεμβρίου) στα 88.008.931,42 ευρώ.

Η αύξηση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, είναι αποτέλεσμα του σχεδιασμού και των διεκδικήσεων του δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, καθώς εξασφαλίστηκαν νέες χρηματοδοτήσεις και εντάξεις έργων.

Το 2021 από το λογιστήριο του Δήμου Καλαμάτας πληρώθηκαν 34.522.000 ευρώ, ενώ το Δεκέμβριο έγινε προσπάθεια να πληρωθούν όλα τα τιμολόγια του έτους. Έτσι, μέχρι χθες το πρωί στην αγορά είχαν μπει, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μαρινάκης, 4.084.238,65 ευρώ, ενώ εκτίμησε ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου αυτά θα ξεπερνούσαν τα περσινά επίπεδα.

Όσο για το χρηματικό υπόλοιπο του Δήμου Καλαμάτας, είναι κατά 600.000 ευρώ περισσότερο από πέρυσι και ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Κλείνοντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ανέφερε ότι τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει οικονομική στιβαρότητα, αλλά και φερεγγυότητα, ενώ ευχαρίστησε και όσους εργάζονται στην Οικονομική του Υπηρεσία.