Ο καιρός αύριο Κυριακή στην Καλαμάτα – Προσοχή ισχυροί άνεμοι

Ο καιρός αύριο Κυριακή στην Καλαμάτα – Προσοχή ισχυροί άνεμοι

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 30/01/2022 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία μέχρι τις πρωινές ώρες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-75%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ισχυροί από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 67 και τοπικά τα 8 μποφόρ, το πρωί θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ.

Προσοχή, μέχρι τις πρωινές ώρες μην παρκάρετε τα αυτοκίνητα σας κάτω από ψηλά δέντρα και ασταθείς κατασκευές. Επίσης οι πεζοί να δείξουν προσοχή στα ιπτάμενα αντικείμενα.

Στον ορεινό όγκο του Ταϋγετου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες ενδέχεται να κατέβουν και κάτω από τα 800μ.

Προσοχή, οι οδηγοί που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτα – Αθήνα και Καλαμάτα – Σπάρτη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος για το http://kalamata.meteoclub.gr/