Καλαμάτα: Σοκ με Μαρκόφσκι, που υπέστη ρήξη χιαστών

Καλαμάτα: Σοκ με Μαρκόφσκι, που υπέστη ρήξη χιαστών

Την ευφορία για τη συνέχιση της εκπληκτικής αγωνιστικής πορείας και της προχθεσινής νίκης με τον Ηρόδοτο σκίασε στην Καλαμάτα ο τραυματισμός του Μαρκόφσκι, ο οποίος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο κατά τελευταία λεπτά του αγώνα με πόνους στο γόνατο.

Δυστυχώς η διάγνωση ήταν η χειρότερη δυνατή, καθώς ο υψηλόσωμος Σέρβος επιθετικός υπέστη ρήξη χιαστών-κάτι που σημαίνει ότι ουσιαστικά η αγωνιστική σαιζόν έχει τελειώσει γι’ αυτόν και δεν θα μπορέσει να βοηθήσει άλλο την τοπική μας ομάδα για φέτος. Μάλιστα, ο προπονητής των «μελανόλευκων» Νίκος Αναστόπουλος, χωρίς να γνωρίζει ακόμη το μέγεθος του προβλήματος ανέφερε στις καθιερωμένες δηλώσεις του μετά το ματς της Τετάρτης ότι η συνεισφορά του Μαρκόφσκι δεν αφορούσε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στα αποδυτήρια.

Στην επίσημη ανακοίνωση για τον τραυματισμό του Μάρκο Μαρκόφσκι η ΠΑΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στον άτυχο ποδοσφαιριστή, αναφέροντας πιο συγκεκριμένα τα εξής:

«Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει ότι ο ποδοσφαιριστής Μάρκο Μαρκόφσκι υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα με τον Ηρόδοτο. Τις επόμενες ημέρες θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Η ομάδα μας του εύχεται περαστικά, ταχεία ανάρρωση και θα είμαστε κοντά του σε ότι χρειαστεί.

Μάρκο είσαι παλικάρι, είσαι ένας από εμάς!».

Επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ για τον Μπόρχες
Με πολλές προσδοκίες ήρθε στην Καλαμάτα ο Βραζιλιάνος Ούγκο Μπόρχες, με τον προπονητή, Νίκο Αναστόπουλο, να «αποκαλύπτει» ότι τον παίκτη «εντόπισε» άνθρωπος της ομάδας στη Βραζιλία και οι ικανότητές του έπεισαν και τον ίδιο τον έμπειρο τεχνικό, μέσα από βίντεο αγώνων που παρακολούθησε.

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έδωσε το «παρών» στο γήπεδο της Μεσσήνης, όπου παρακολούθησε το παιχνίδι με τον Ηρόδοτο και είχε μια πρώτη γνωριμία και με τους φιλάθλους, ενώ χθες υπέγραψε το συμβόλαιό του στα γραφεία της ΠΑΕ, παρουσία των διοικητικών παραγόντων, Βασίλη Παναγιωτόπουλου και Γιώργου Ράλλη.

«Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει την απόκτηση του Hugo Borges ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για 1,5 χρόνο. Τον καλωσορίζουμε στη Μαύρη Θύελλα και του ευχόμαστε να είναι υγιής και να βοηθήσει την ομάδα μας στην επίτευξη του στόχου της. Πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και τίθεται άμεσα στη διάθεση του Νίκου Αναστόπουλου» ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της Μαύρης Θύελλας.

Αναστόπουλος:
Αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στην ομάδα είναι το σερί των επτά νικών της Καλαμάτας, τόνισε ο προπονητής Νίκος Αναστόπουλος, σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Ηρόδοτο. Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε ότι η πανδημία έχει δυσκολέψει τα πράγματα, στερώντας και την παρουσία του κόσμου από τα γήπεδα, ενώ για την τοπική μας ομάδα δημιούργησε προβλήματα στην κανονική προετοιμασία, αφού λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού και της καραντίνας μόνο οι τελευταίες προπονήσεις έγιναν με «απαρτία».

«Συνεχίσαμε τις καλές εμφανίσεις και αυτό αποτελεί οδηγό για τη συνέχεια» πρόσθεσε ο κ. Αναστόπουλος, με το ενδιαφέρον να στρέφεται βέβαια στο κυριακάτικο υψηλής δυσκολίας ντέρμπι μέσα στη Λιβαδειά με τον πρωτοπόρο. «Κατά τη γνώμη μου παίζουν ίσως οι δύο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, ο νικητής όμως δεν παίρνει το πρωτάθλημα, διότι το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη για να τελειώσει. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν τρία παιχνίδια για να τελειώσει ο α’ γύρος συν τα τρία παιχνίδια τα οποία έχουν αναβληθεί», επεσήμανε ο κ. Αναστόπουλος, τονίζοντας ακόμη ότι όπως έπαιξε και στα υπόλοιπα εκτός έδρας παιχνίδια με Καραϊσκάκη, Χανιά, Ιεράπετρα, έτσι και με τον Λεβαδειακό στόχος της Καλαμάτας είναι πάντα η νίκη.

Τέλος, ο προπονητής της Μαύρης Θύελλας αισθάνθηκε την ανάγκη να «προειδοποιήσει», ζητώντας το παιχνίδι να διεξαχθεί επί ίσοις όροις: «Είμαστε μια ομάδα με ήπιους τόνους, δεν θέλουμε να οξύνουμε την κατάσταση, αλλά δεν θα ανεχθούμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι διαιτησία σαν κι αυτή στο παιχνίδι του Κυπέλλου»…

«Σφυρίζει» ο Πολυχρόνης από την Πιερίας
Η ΕΠΟ ανακοίνωσε χθες τους διαιτητές που ορίστηκαν να διευθύνουν το προσεχές Σαββατοκύριακο τις συναντήσεις για τη 14η αγωνιστική της Super League 2. Το ντέρμπι της Καλαμάτας με το Λεβαδειακό στη Λιβαδειά, το οποίο θα έχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3 και θα ξεκινήσει στις 2.45 μ.μ. θα διευθύνει ο Πολυχρόνης από την ΕΠΣ Πιερίας. Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές στο Νότιο Όμιλο έχουν ως εξής:

Σάββατο 15/01 – 14:45

Νότιος Όμιλος

Ηρόδοτος-Παναθηναϊκός Β

Διαιτητής: Ανδριανός (Αχαΐας)

Βοηθοί: Κουφός (Μακεδονίας), Φράπος (Μακεδονίας)

Ρόδος-ΑΕΚ Β’

Διαιτητής: Αντωνίου (Αχαΐας)

Βοηθοί: Οικονόμου (Αχαΐας), Κωνστάντιος (Εύβοιας)

Κυριακή 16/1/2022, 2.45 μ.μ.

Λεβαδειακός-Καλαμάτα

Διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας)

Βοηθοί: Μηνούδης (Πιερίας), Βρούζος (Πιερίας)

Ζάκυνθος-Διαγόρας

Διαιτητής: Πουλόπουλος (Πειραιά)

Βοηθοί: Κορώνας (Πειραιά), Χρηστάκος (Πειραιά)

ΟΦΙ-Αστέρας Βλαχιώτη

Διαιτητής: Κάτοικος (Αθηνών)

Βοηθοί: Αραβίδης (Αθηνών), Γούρνιας (Ανατ. Αττικής)

Καλλιθέα-Εργοτέλης

Διαιτητής: Κουκουλάς (Λέσβου)

Βοηθοί: Ψύλλος (Λέσβου), Αθανασοπούλου (Μεσσηνίας)

Αιγάλεω-Καραϊσκάκης Άρτας

Διαιτητής: Φίτσας (Πρέβεζας – Λευκάδας)

Βοηθοί: Αρμακόλας (Κυκλάδων), Ισακοβίδης (Λακωνίας)

Επισκοπή-Κηφισιά

Διαιτητής: Αναστασόπουλος (Χαλκιδικής)

Βοηθοί: Μαλάνδρης (Χαλκιδικής), Μποζατζίδης (Μακεδονίας)

SUPER LEAGUE 2
Αναβολή με 7ο κρούσμα τον προπονητή ή με δύο τερματοφύλακες θετικούς στον κορωνοϊό

Ανακοινώθηκε χθες από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το νέο επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο της Super League 2. Πρόκειται ουσιαστικά για το ίδιο πρωτόκολλο που προβλέπεται για την Super League 1 και σύμφωνα με αυτό παραμένει στα τουλάχιστον 7 κρούσματα το «όριο» για την αναβολή αγώνων, όμως στον αριθμό μπορεί να συμπεριληφθούν όχι μόνο ποδοσφαιριστές, αλλά και ο προπονητής, ενώ υπάρχει μέριμνα αναβολής και στην περίπτωση που δύο επαγγελματίες τερματοφύλακες βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό.

Αναλυτικότερα, οι περιπτώσεις αναβολής αγώνων στην κατηγορία είναι οι ακόλουθες:

Αν στην ομάδα εντοπισθούν 7 ή περισσότερα νέα κρούσματα σε επαγγελματίες αθλητές κατά τους δύο τελευταίους ελέγχους πριν τον ίδιο αγώνα (αθροιστικά), τότε ο αγώνας αναβάλλεται. Στα 7 ή περισσότερα κρούσματα συμπεριλαμβάνεται και ο πρώτος προπονητής της Α’ ομάδας.

Μία ομάδα δύναται, μία ή δύο ημέρες (MD-1 ή MD-2) πριν από την ημέρα τέλεσης του αγώνα (με ισχυρή σύσταση στο MD-2), να υποβάλει σε έλεγχο (PCR test) τους επαγγελματίες αθλητές της συν τον πρώτο προπονητή της Α’ ομάδας. Ο εν λόγω έλεγχος δύναται να ταυτίζεται με τον προγραμματισμένο έλεγχο πριν τους αγώνες που προβλέπεται στην παράγραφο 2.2. των Βασικών Αρχών (Κεφ. I – Βασικές Αρχές), εφόσον αυτός διενεργείται στο MD-1 ή MD-2 (και όχι μέχρι 72 ώρες πριν τον αγώνα).

Σε περίπτωση που προκύψουν εννέα (9) ή περισσότερα κρούσματα σε επαγγελματίες αθλητές (στα οποία όμως μπορεί να συμπεριλαμβάνεται και ο πρώτος προπονητής της Α’ ομάδας), τότε ο οικείος αγώνας αναβάλλεται. Από την παρούσα διάταξη εξαιρούνται αθλητές που υπάγονται στην παράγραφο 1.1 και 2.1 του Κεφαλαίου III (Μέτρα σε περίπτωση θετικού στον ιό περιστατικού – Διαχείριση κρούσματος), καθώς και αθλητές με επιβεβαιωμένο ιστορικό λοίμωξης COVID-19 (συμπτωματικοί ή ασυμπτωματικοί) που δύναται να φέρουν ακόμη ανενεργά συγκύτια του ιού και να έχουν επί μακρό χρονικό διάστημα θετικά τα μοριακά τεστ χωρίς να είναι μεταδοτικοί.

Αν στην ομάδα, κατά τον τελευταίο έλεγχο πριν τον αγώνα, εντοπισθούν θετικά κρούσματα σε τερματοφύλακες έτσι ώστε δεν είναι εφικτή η δήλωση δύο επαγγελματιών τερματοφυλάκων (ακόμα και αν αυτοί είναι τραυματίες ή τιμωρημένοι) στο Φύλλο Αγώνα, τότε ο αγώνας αναβάλλεται. Η παρούσα διάταξη ισχύει για όσες ομάδες έχουν 4 ή περισσότερους επαγγελματίες τερματοφύλακες.

Σε περίπτωση που μια ομάδα έχει τρεις ή λιγότερους επαγγελματίες τερματοφύλακες, τότε εάν δεν είναι εφικτή η δήλωση ενός επαγγελματία τερματοφύλακα (ακόμα και αν αυτοί είναι τραυματίες ή τιμωρημένοι) στο Φύλλο Αγώνα, τότε ο αγώνας αναβάλλεται.

Ως διαθέσιμοι τερματοφύλακες νοούνται: α) μέχρι την κατάθεση της επίσημης λίστας που προβλέπεται στην παράγραφο 2.2. των Βασικών Αρχών (Κεφ. I – Βασικές Αρχές) όσοι έχουν επαγγελματικά συμβόλαια, β) μετά την κατάθεση της λίστας που προβλέπεται στην παράγραφο 2.2. των Βασικών Αρχών (Κεφ. I – Βασικές Αρχές) όσοι συμπεριλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα.

Αν στην ομάδα εντοπισθούν εννέα (9) ή περισσότερα κρούσματα σε αθλητές (ή και στον πρώτο προπονητή της Α’ ομάδας) σε δύο διαδοχικούς ελέγχους (αθροιστικά), τότε αναστέλλονται οι ομαδικές προπονήσεις για επτά (7) ημερολογιακές ημέρες (συνεχίζεται η ατομική άθληση). Το εν λόγω επταήμερο εκκινεί από την επόμενη μέρα από τη διενέργεια του εργαστηριακού ελέγχου κατά τον οποίο προέκυψε το ένατο θετικό κρούσμα.

Οι αθλητές και ο προπονητής της ομάδας (εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι) επιστρέφουν στις ομαδικές προπονήσεις μετά την παρέλευση του επταημέρου (την 8η μέρα), μετά από αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) που γίνεται υποχρεωτικά την 7η μέρα του εν λόγω επταημέρου, με εξαίρεση όσους έχουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ που επιστρέφουν χωρίς τεστ. Στη συνέχεια, η διαδικασία συνεχίζεται όπως πριν από την εμφάνιση κρουσμάτων, με τον εβδομαδιαίο έλεγχο.

Τι ισχύει για την επιστροφή στις προπονήσεις

Όσο αφορά στην επιστροφή σε επίσημους αγώνες θεωρείται αγωνιστικά αποδεκτό ένα διάστημα τριών (3) ημέρων (8η, 9η και 10η ημέρα) μετά την επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις για τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών σε αγώνα.

Συνεπώς, αγώνες που έχουν οριστεί μέσα σε διάστημα δέκα (10) ημέρων από την επόμενη μέρα από εκείνην 32 που προέκυψε το ένατο θετικό κρούσμα, αναβάλλονται. Ομοίως, εξ αναβολής αγώνας μπορεί να διεξαχθεί την 4η ημέρα μετά την επανέναρξη των προπονήσεων.