Καλαμάτα: Σύσκεψη ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων

Καλαμάτα: Σύσκεψη ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων

Ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων με δια ζώσης διδασκαλία, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και υγειονομικών.

Υπήρξε ενημέρωση για τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες που έχουν δοθεί ως προς τη λειτουργία των σχολείων αλλά και ως προς την αντιμετώπιση των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος, σημείωσε ότι ο Δήμος από την πλευρά του θα κάνει ότι το καλύτερο, στο μέτρο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων που έχει, ώστε η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες να γίνει με ασφάλεια.

 Όσον αφορά τις Σχολικές Επιτροπές, έχουν φροντίσει προκειμένου να γίνουν οι σχετικές προμήθειες  σε αντισηπτικά, καθαριστικά κ.ά. Επίσης, τονίστηκε ότι ολοκληρώνονται σε αρκετές σχολικές μονάδες εργασίες συντηρήσεων που εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια των εορταστικών διακοπών. Σημειώνεται ότι η επιστροφή των μαθητών θα γίνει με τη διενέργεια self test και με τη χρήση μάσκας. 

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, χθες, συμμετείχαν ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος, οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας, Θεοφανία Σιούτη και Νίκος Πεφάνης, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Παύλος Κλάδης και Ηλίας Γυφτέας και η γενική γραμματέας του Δήμου Μαρία Νταμάτη.