Κορωνοϊός: Βαριές νοσηλείες και σε νέους ανθρώπους στην Κλινική Covid-19

Κορωνοϊός: Βαριές νοσηλείες και σε νέους ανθρώπους στην Κλινική Covid-19

Μπορεί να φαινόταν ότι ο κορωνοϊός στη Μεσσηνία υποχωρεί, αφού τα κρούσματα μειώνονταν, όμως παρατηρείται εκ νέου αύξηση, ενώ το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς για ακόμα μια φορά δοκιμάζονται οι αντοχές της.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 262 νέα κρούσματα, με το μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών πλέον να διαμορφώνεται στα 191,29 κρούσματα, ενώ ανά 100.000 πληθυσμού είναι 163,8.

Σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου πρώτη παρέμεινε και χθες η Π.Ε. Κορινθίας, όπου ανακοινώθηκαν 272 κρούσματα, ενώ ο μέσος όρος εκεί είναι στα 232.

Κλινική Covid-19 Νοσοκομείου Καλαμάτας
Το τελευταίο 24ωρο στην Κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας έγιναν οκτώ εισαγωγές, δόθηκαν εννέα εξιτήρια, ενώ μια γυναίκα 85 ετών έχασε τη ζωή της, με τους ασθενείς που νοσηλεύονται να φθάνουν τους 49.

Στη ΜΕΘ Covid-19 παραμένουν  διασωληνωμένοι έξι ασθενείς.

Το προφίλ των ασθενών της Κλινική Covid
Αποτέλεσμα των αυξανόμενων κρουσμάτων είναι η πίεση στην Κλινική Covid-19, με αρκετούς από τους ασθενείς να μην τα καταφέρνουν.

Χθες, σε δηλώσεις τους, η εντατικολόγος Σταυρούλα Κουτσουμπού και η διοικήτρια του Ιδρύματος, Ελένη Αλειφέρη, μίλησαν για την κατάσταση που επικρατεί στην Κλινική, αλλά και για το προφίλ των νοσηλευομένων.

Ειδικότερα, η κα Κουτσουμπού δήλωσε ότι τις τελευταίες δέκα μέρες οι νοσηλείες είναι βαριές και σε νέους ανθρώπους, με τους περισσότερους να είναι ανεμβόλιαστοι.

Η ΜΕΘ Covid, πρόσθεσε, είναι γεμάτη και όταν βγαίνει ένας ασθενής, στο κενό κρεβάτι θα μπει κατευθείαν άλλος. Επιπρόσθετα, η πλειοψηφία αυτών της ΜΕΘ έχει υποκείμενα νοσήματα ή είναι παχύσαρκα άτομα, ενώ σχεδόν όλοι είναι ανεμβολιάστοι.

Η κα Αλειφέρη με τη σειρά της δήλωσε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη τόσο στο πλήθος των ασθενών όσο και στη βαρύτητά τους. Όσο για τους παράγοντες, ανέφερε ότι είναι η καθυστέρηση, η έλλειψη εμβολιασμού, αλλά και τα υποκείμενα νοσήματα.

Τέλος, η διοικήτρια του νοσοκομείου εξέφρασε την ελπίδα ότι η αύξηση του εμβολιασμού, αλλά και η ανοσία που μπορεί να υπάρξει λόγω της νόσησης του πληθυσμού, μπορούν να καταλαγιάσουν λίγο την κατάσταση, ενώ εκτίμησε ότι για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες τα πράγματα θα είναι δύσκολα.
Π.Μπ.