Συνάντηση Λαμπρόπουλου-Γκάγκα: Τέθηκε το πρόβλημα ενίσχυσης των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Συνάντηση Λαμπρόπουλου-Γκάγκα: Τέθηκε το πρόβλημα ενίσχυσης των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, αλλά και η βελτίωση της παροχής υπηρεσιών από τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία του νομού, έθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, στη συνάντηση που είχε με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο Τύπου που έστειλε ο κ. Λαμπρόπουλος: “Σήμερα, 28/01/2022, επισκέφθηκα το υπουργείο Υγείας και συναντήθηκα με την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα, με την οποία συζητήσαμε τα προβλήματα που υπάρχουν στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, καθώς και την αναβάθμιση και καλύτερη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων του Νομού Μεσσηνίας.

Κατόπιν ενημέρωσης που είχα ζητήσει και έλαβα, από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη και τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Δημήτρη Λαμπρόπουλο, έθεσα υπόψη της κυρίας υπουργού τα θέματα των δυο νοσοκομείων και ζήτησα την άμεση επίλυσή τους, με παράλληλη επίσπευση των διαδικασιών.

Συγκεκριμένα για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας υπάρχει επείγουσα ανάγκη για προσλήψεις: δύο Πνευμονολόγων, τριών Παθολόγων, Εντατικολόγων αλλά και υλοποίηση των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί, για πρόσληψη επικουρικού ιατρικού προσωπικού και νοσηλευτικού, με επίσπευση των διαδικασιών έγκρισης.

Αντίστοιχα, τα αιτήματα που αφορούν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας είναι: Η πρόσληψη λοιπού επικουρικού προσωπικού λόγω έκτακτων αναγκών. Η τροποποίηση απόφασης σχετικά με την αλλαγή σκοπού οικονομικής ενίσχυσης για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Η επίσπευση των διαδικασιών για την πρόσληψη μονίμων ιατρών μέσω των προκηρύξεων που είναι σε εκκρεμότητα. Η επέκταση του υφιστάμενου Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, με νέο κτήριο εμβαδού περίπου 1000 τ.μ., μέσω ΕΣΠΑ 2021-2027, επειδή όλες οι Διοικητικές Υπηρεσίες είναι εκτός της Μονάδας και πολλές στεγάζονται σε isobox.

Στο πρόσωπο της κυρίας υπουργού, που είναι διακεκριμένη πνευμονολόγος, ευχαρίστησα όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων μας, για την ανθρωπιά τους, για τη μάχη ζωής, που δίνουν νύχτα-μέρα δίπλα στους πολίτες, που νοσούν και ιδιαίτερα τα δυο τελευταία δύσκολα χρόνια της πανδημίας.

Η κυρία Γκάγκα έδειξε το ενδιαφέρον της και την απόφασή της να πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας στο νομό μας, συμπεριλαμβανομένων των Κέντρων Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων. Τέλος, την ευχαρίστησα για την τόσο χρήσιμη και αποτελεσματική συζήτηση που είχαμε και της ευχήθηκα καλή δύναμη στο έργο της”.