Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου;

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου;

Με αφορμή την πρόταση για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη του κόμματος, ο Φίλης ανήσυχος μας ενημερώνει ότι κάποιοι προσπαθούν να αλλάξουν το χαρακτήρα του κόμματος, κάποιοι από το «σύστημα» πιέζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κόμμα της «συστημικής μετάλλαξης», ένα είδος ιδεολογικού ξεκαθαρίσματος. Ενώ ως διχαστικό δίλημμα χαρακτήρισε την πρόταση ο Σκουρλέτης.

Γνωρίζουμε, όμως, ότι την πρόταση αυτή έκανε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Λες το «σύστημα» να τον έχει ενσωματώσει στα σχέδιά του; Κατά τον Φίλη και τον Σκουρλέτη ή δεν τον αντιλαμβάνεται ο ίδιος ο Τσίπρας ή υπηρετεί το ευρύτερο σχέδιο του συστήματος.

Η αλήθεια είναι ότι η πρόταση Τσίπρα αφαιρεί από τα μέλη εξουσία υπέρ του προέδρου και της αυλής του και εκεί κρύβονται οι αντιδράσεις. Ο Φίλης και οι υπόλοιποι της ομπρέλας λένε ότι θέλουν ένα κόμμα που θα καθοδηγεί την κοινωνία και όχι ένα κόμμα που θα καθοδηγείται από την κοινωνία.

Μην ανησυχείτε, κύριοι, τα κίνητρα του Τσίπρα δεν είναι ιδεολογικά, είναι άνθρωπος παντός καιρού, καιροσκόπος που αναζητά την οδό της εξουσίας ή, έστω, να διατηρήσει αυτήν που έχει σήμερα, πράγμα που σημαίνει σαφή ένδειξη αγωνίας.

Θα μου πείτε, καλά ο Φίλης και οι υπόλοιποι το ίδιο δεν ανησυχούν; Δε νομίζω, στο βάθος της σκέψης τους αναπολούν την εποχή προτού γίνουν κυβέρνηση. Ήταν ασφαλείς, είχαν φωνή που ακούγεται, είχαν το απολεσθέν ηθικό πλεονέκτημα. Να γιατί προτιμούν το όπισθεν ολοταχώς, την ασφάλεια του 4%.

Καλύτερα πίσω στο σπίτι μας χωρίς μουσαφιραίους με καθαρό ιδεολογικό προσανατολισμό.

Κύριε Φίλη, η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ που επισείετε τώρα ως κίνδυνο έχει προ πολλού συντελεστεί. Από την εποχή της αντιμνημονιακής παραφοράς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ενσωματώσει λαϊκίστικα και αντισυστημικά στοιχεία ασύμβατα με την κουλτούρα της Αριστεράς, τώρα δήθεν το πήρατε χαμπάρι; Παραβιάζετε ανοιχτές πύλες.

Του Μιχάλη Β. Σούμπλη