Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου: Διαμαρτυρία Συλλόγου Γυναικών για την αντικατάσταση κεραμοσκεπής με πάνελ

Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου: Διαμαρτυρία Συλλόγου Γυναικών για την αντικατάσταση κεραμοσκεπής με πάνελ

Οι αντιδράσεις για την αντικατάσταση της κεραμοσκεπής του ιστορικού Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου με βιομηχανικά πάνελ συνεχίζονται και κλιμακώνονται με νέα διαμαρτυρία, αυτή τη φορά από το δραστήριο Σύλλογο Γυναικών Κοπανακίου “Καλλιπάτειρα”!

Κοινός τόπος των αντιδρώντων της εκπαιδευτικής κοινότητας, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και των συλλογικών φορέων της τοπικής κοινωνίας του Κοπανακίου είναι ότι η ασφάλεια των παιδιών και ο χαρακτήρας του κτηρίου αξίζουν κάθε προσπάθειας!

Σε έγγραφο, λοιπόν, του Συλλόγου Γυναικών Κοπανακίου “Καλλιπάτειρα”, που υπογράφεται από την πρόεδρό του Χαρίκλεια Κωνσταντινίδη, προς το δήμαρχο Τριφυλίας, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, το Συμβούλιο Κοινότητας Κοπανακίου, τους δημοτικούς συμβούλους Δ.Ε. Αετού, Δημήτρη Δριμή και Αλέξανδρο Κουτρουμπή, το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου, τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, με κοινοποίηση στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Βασίλειο Καπέλιο, αναγράφεται: «Ο Σύλλογός μας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του ως προς το έργο της αντικατάστασης της παραδοσιακής κεραμοσκεπής του Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου με βιομηχανικά πάνελ, που θα αλλοιώσουν την αισθητική του παραδοσιακού αυτού κτηρίου και θα υποβαθμίσουν το χωριό μας. Θεωρούμε ότι πρέπει να επανεξεταστεί η σχετική απόφαση του Δήμου και να χρησιμοποιηθούν υλικά συμβατά με το σχολικό κτήριο και το χαρακτήρα του.

Τονίζουμε, επίσης, όπως έχουν επισημάνει τόσο ο διευθυντής του σχολείου με έγγραφό του όσο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος για τα παιδιά με την παραμονή των υλικών πάνελ στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Παρακαλούμε να απομακρυνθούν άμεσα για την ασφάλεια των παιδιών μας».

Του Ηλία Γιαννόπουλου