Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Συνεργασία «Φάρις» και Βιβλιοθήκης για διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Συνεργασία «Φάρις» και Βιβλιοθήκης για διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

Μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου ψηφιακού αποθετηρίου, τμήματος της Δημοσίας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, με σκοπό τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, υπέγραψαν χθες η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και η «Φάρις» – Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας.

Το μνημόνιο υπογράφηκε από την πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, Πιπίνα Κουμάντου και τον πρόεδρο του Δ.Σ. της «Φάρις», Παντελή Δρούγα, παρουσία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και της διευθύντριας της Βιβλιοθήκης, Μάγδας Σουλιώτη.

Για την εκπλήρωση της ανωτέρω συμφωνίας και συνεργασίας, η «Φάρις» θα διαθέσει το σύνολο του υλικού τεκμηρίωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, προκειμένου αυτή να το ψηφιοποιήσει με αποκλειστικά δικές της δαπάνες.

Με τα ψηφιακά αντίγραφα που θα προκύψουν από την ψηφιοποίηση των φυλλαδίων, των καρτών, των αφισών και των αποκομμάτων του Τύπου θα δημιουργηθούν 27 ηλεκτρονικά βιβλία (e-books), ένα για κάθε Φεστιβάλ Χορού. Τα ηλεκτρονικά αυτά βιβλία θα τεκμηριωθούν κατάλληλα σε ειδική πλατφόρμα και θα είναι διαθέσιμα στους χρήστες, μέσω των ιστοσελίδων της Βιβλιοθήκης και του Διεθνούς Κέντρου Χορού.