ΓΕΛ Θουρίας: Μαθητές δημιουργούν διακοσμητικό επενδυτικό υλικό από το κατακάθι του καφέ

ΓΕΛ Θουρίας: Μαθητές δημιουργούν διακοσμητικό επενδυτικό υλικό από το κατακάθι του καφέ

Μια δράση οικολογικού χαρακτήρα έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό μαθητές του ΓΕΛ Θουρίας, καθώς συγκεντρώνουν το κατακάθι του καφέ, προκειμένου να προχωρήσουν στη δημιουργία διακοσμητικού επενδυτικού υλικού!

Ειδικότερα, οι μαθητές αποφάσισαν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που ξεκίνησαν το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece και το υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πλέον έχουν ιδρύσει την εταιρεία με την επωνυμία «Granel».

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, είναι ευρέως γνωστό ότι ο καφές κατέχει κυρίαρχη θέση στην πρωινή ρουτίνα των Ελλήνων.

Ετησίως παράγονται παγκοσμίως 6 δισεκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων καφέ.

Το αποτέλεσμα είναι ότι αυξάνεται ο όγκος των αποβλήτων και προκαλείται επιπλέον επιβάρυνση στη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Το κατακάθι, λοιπόν, του καφέ, που άφθονο παράγεται καθημερινά, μπορεί να λάβει πολλές μορφές εναλλακτικών χρήσεων, μια και είναι εύχρηστο υλικό, ενώ αναγνωρίζεται από πολύ λίγους η αξία και η χρησιμότητά του.

Οι δέκα μαθητές του ΓΕΛ Θουρίας που συνειδητοποιούν τις δυνατότητες αυτές συγκεντρώνουν το κατακάθι σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης, οι οποίοι φέρουν το λογότυπο της επιχείρησης.

Η «GRANEL» προσφέρει στα συνεργαζόμενα καταστήματα τους ειδικούς κάδους περισυλλογής του υλικού, ενώ κινητοποιεί τους γονείς, τους καθηγητές και τους υπόλοιπους μαθητές της σχολικής μονάδας να τους εφοδιάζουν με κατακάθι, που αποτελεί βασικό υλικό της επιχείρησης.

Οι μαθητές σχεδίασαν μια εφαρμογή, με την οποία οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να εγγραφούν, να δηλώσουν την επιχείρησή τους ως συνεργαζόμενο φορέα και να ενημερώνουν την «GRANEL» ως προς την ποσότητα του υλικού που διαθέτουν. Επίσης,  συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση των απορριμμάτων τους.

Η μαθητική επιχείρηση συγκεντρώνει το κατακάθι, το αποξηραίνει και με τις κατάλληλες αναλογίες υγρού γυαλιού / ρητίνης κατασκευάζει ποιοτικές επιφάνειες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αναλόγως με την επιθυμία του κάθε πελάτη.

Έτσι, η «GRANEL» σε πνεύμα συνεργασίας, εμπιστοσύνης και κατανόησης δημιουργεί – με δωρεάν πρώτη ύλη το υλικό του καφέ που συνήθως απορρίπτεται – πρωτότυπες κατασκευές, προσαρμοσμένες απολύτως στις  ανάγκες των πελατών της.

Ενθουσιασμένη με τα προϊόντα και εντυπωσιασμένη από την εξαιρετική δουλειά των παιδιών, της εκπαιδευτικού Βασιλικής Ξαρχάκου και όλων όσοι συνέβαλαν στο καταπληκτικό αποτέλεσμα, δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, Inspirational Mentor της ομάδας, κατά τη δεύτερη συνάντηση που είχαν στις 17 Φεβρουαρίου.

Granel, the gift of coffee

Στο πρόγραμμα «Εικονική επιχείρηση 2022» συμμετέχουν:

Πατρίκη Ανδριάνα | CEO – υπεύθυνη Social Media

Μαρία Μπουμπούλη | διευθύντρια Οικονομικών

Ευθυμία Σολλάκου | γραφίστρια

Αφροδίτη Πολυχρονοπούλου | γραφίστρια

Ιωάννα Λεμπέση | διευθύντρια Πωλήσεων

Κωνσταντίνα Περρωτή | υπεύθυνη Marketing

Αναστασία Κατή | διευθύντρια Παραγωγής

Αφροδίτη Μπαράι | υπεύθυνη Πληροφοριακών Συστημάτων

Βαγγέλης Κουκέας | υπεύθυνος Πληροφοριακών Συστημάτων

Γιώργος Κουσταλούπης | υπεύθυνος Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ξαρχάκου Βασιλική ΠΕ86

Inspirational Mentor: Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη

Εθελοντές: Κουφός Ανάργυρος – σύμβουλος της Επιχείρησης

Μάλαμα Χριστίνα – αρχιτέκτονας – Gonzalez Malama

Πωλίνα Βελέντσα – γραφίστρια

Φωτεινή Παπαδημητροπούλου

BEST TV.

Π.Μπ.