Η 12η ετήσια μοτοσυνάντηση Gold Wing το Σεπτέμβριο στην Καλαμάτα!

Η 12η ετήσια μοτοσυνάντηση Gold  Wing το Σεπτέμβριο στην Καλαμάτα!

Μέσα στην (πάντα) επίκαιρη συζήτηση για το τι τουρισμό θέλουμε, έρχεται να βάλει τον πήχη ψηλά η μοτοσυνάντηση των φίλων Goldwing που προγραμματίζεται να γίνει το φθινόπωρο στην Καλαμάτα.

Η 12η συγκέντρωση του ελληνικού παραρτήματος του “The Kings Riders Club” θα πραγματοποιηθεί 6-12 Σεπτεμβρίου 2022 στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα (με ενδιάμεσο σταθμό το Ναύπλιο) και θα δώσει την ευκαιρία σε δεκάδες λάτρεις των πολυτελέστατων αυτών μηχανών μεγάλου κυβισμού (6κύλινδρες 1800 cc, με 2 ή 3 ρόδες), από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να γνωρίσουν την περιοχή μας.

Υπεύθυνος για την προετοιμασία και το συντονισμό της διοργάνωσης είναι ο γνωστός καρδιολόγος Χαράλαμπος Καρακύκλας, λάτρης και κάτοχος ο ίδιος μιας από τις λίγες Gold Wing Honda που υπάρχουν στη χώρα.

Την περασμένη Τρίτη ο κ. Καρακύκλας είχε συνάντηση στο Δημαρχείο με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, ο οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη διεθνή μοτοσυνάντηση του Σεπτεμβρίου, διαβεβαιώνοντας για την αμέριστη στήριξη από πλευράς Δήμου.

Όπως εξηγεί ο κ. Καρακύκλας, η επιλογή της Καλαμάτας για τη 12η ετήσια συγκέντρωση των φίλων και ιδιοκτητών Gold Wing αποτελεί επιτυχία και θα έχει πολλά οφέλη για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για ένα σημαντικό, πολιτιστικό ουσιαστικά, γεγονός, με άμεσα και έμμεσα κέρδη από την παρουσία επισκεπτών υψηλού τουρισμού και την προβολή της περιοχής μας (μεταξύ άλλων, θα γίνουν δύο συντονισμένες εκδρομές σε μέρη αρχαιολογικού ενδιαφέροντος). Μάλιστα, η παρουσία των δεκάδων επιβλητικών μηχανών δεν πρόκειται να προκαλέσει όχληση, καθώς είναι αθόρυβες (!) Αντίθετα, θα δώσουν γιορτινό κλίμα στην Καλαμάτα με τις δύο παρελάσεις που θα γίνουν στο κέντρο της πόλης και έχουν πάντα φασμαγορικό χαρακτήρα με την επίδειξη των (εγγενών) μουσικοηχητικών και φωτορυθμικών συστημάτων και τον καθιερωμένο διαγωνισμό καλλιστείων, που παίρνει εθνικό, αλλά πάντα ευγενή, χαρακτήρα.

Το κλαμπ των “The Kings Riders” εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, όμως στις ετήσιες συναντήσεις συμμετέχουν μοτοσικλετιστές από όλη την Ευρώπη, το Ισραήλ, την Τουρκία κ.ά. Το ραντεβού του 2021 είχε δοθεί στην Αλεξανδρούπολη, όμως ήδη το ενδιαφέρον για την πολυεθνική συνάντηση του 2022 είναι πολύ μεγάλο και στην Καλαμάτα αναμένονται πολύ περισσότερες από 40 μηχανές (και αρκετοί συνοδοί που θα έρθουν με άλλα μέσα), καθώς πέρυσι υπήρχαν περιορισμοί και δυσκολίες λόγω της πανδημίας.

Και φυσικά το στοίχημα είναι όλος αυτός ο κόσμος να φιλοξενηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφήνοντας στην περιοχή μας ένα… κομμάτι της καρδιάς του, που θα τον ξαναφέρει και θα τον κάνει τον καλύτερο «διαφημιστή» της Μεσσηνίας… 

Χ.Ε.