Η αναρχία… της Αθηνών που παραμένει αφημένη στην τύχη της

Η αναρχία… της Αθηνών που παραμένει αφημένη στην τύχη της

Όταν κάποτε έγινε γνωστό ότι το Δημαρχείο Καλαμάτας θα μεταφερθεί στο παλιό νοσοκομείο, θεωρήσαμε αυτονόητο ή, καλύτερα, ελπίζαμε ότι θα φτιαχτούν και τα πεζοδρόμια της Αθηνών και γενικότερα θα αλλάξει η χαοτική κατάσταση που επικρατούσε και επικρατεί εκεί.

Πρόκειται για δρόμο που επί χρόνια αποτελούσε την κεντρική είσοδο της πόλης, αλλά μάλλον επειδή είναι η “παλιά”… έχει αφεθεί στην τύχη του.

Το ζήτημα είναι, όμως, ότι καθημερινά την οδό Αθηνών διασχίζουν εκατοντάδες οδηγοί, όπως επίσης κάτοικοι της περιοχής, δημότες που πάνε στο Δημαρχείο ή στα εκεί καταστήματα, μαθητές που φοιτούν στα γειτονικά σχολεία…

Αν κάποιος, λοιπόν, περάσει από εκεί, ειδικά τη μέρα, θα δει μια χαοτική κατάσταση: αυτοκίνητα σταματημένα στο οδόστρωμα με το σύστημα «δυο λεπτά και φεύγω», αυτοκίνητα  και μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια, σπασμένα πεζοδρόμια και ακατάλληλες ράμπες.

Στο παρελθόν είχαμε περπατήσει όλη την Αθηνών και είχαμε αναδείξει κάποια προβλήματα, αλλά δυστυχώς η κατάσταση παραμένει τραγική, που μόνο σε πολυσύχναστη οδό δεν ταιριάζει.

Επειδή ακούμε για αναπλάσεις και αναπλάσεις, στα αυτιά μας δεν έχει φτάσει κάτι ανάλογο για την Αθηνών, που να σημειωθεί ότι από ένα ύψος και μετά, προς την έξοδο, σε αρκετά σημεία δεν υφίστανται πεζοδρόμια, ασχέτως του αν εκεί στεγάζονται και σχολεία. Υπάρχει κάποια σκέψη να γίνει κάτι ολοκληρωμένο και αν ναι, πότε;

Αφορμή για να επανέλθουμε στο συγκεκριμένο δρόμο είναι επικοινωνία που είχε αναγνώστης μαζί μας, περιγράφοντας περιστατικό που συνέβη το πρωί της Δευτέρας, όταν άτομο με προβλήματα όρασης προσπαθούσε να διασχίσει το πεζοδρόμιο της Αθηνών, αλλά χτυπούσε συνεχώς σε παρκαρισμένα εκεί μηχανάκια…

Ας ελπίσουμε κάτι να αλλάξει άμεσα…
Μέχρι τότε ας κάνει η Δημοτική Αστυνομία καμιά βόλτα από την Αθηνών, γιατί καλές οι κλήσεις που φέρνουν λεφτά στα ταμεία του Δήμου, αλλά δεν είναι μόνο αυτό το ζήτημα.
Π.Μπ.