Κάλεσμα από Συνδικάτα στο συλλαλητήριο της 25ης Φεβρουαρίου

Κάλεσμα από Συνδικάτα στο συλλαλητήριο της 25ης Φεβρουαρίου

Συλλαλητήριο διοργανώνουν τα Συνδικάτα Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα,  Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων, καθώς και Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, την προσεχή Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στην πλατείας 23ης Μαρτίου.

Την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε, απευθύνθηκε κάλεσμα στον κόσμο να δώσει το «παρών» στη συγκέντρωση, ενώ έκαναν γνωστά τα αιτήματά τους.

Παίρνοντας το λόγο ο Άρης Κομπότης, γραμματέας του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, ανέφερε ότι στις 26 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 2 χρόνια από το πρώτο κρούσμα Covid, με την κατάσταση έκτοτε να έχει χειροτερεύσει.

Ενδεικτικά, ανέφερε την ακρίβεια που καθημερινά «γονατίζει» τα νοικοκυριά, τους δεκάδες νεκρούς, αλλά και τους δεκάδες διασωληνωμένους που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, καθώς και τον αποκλεισμό ασθενών που έχουν άλλα προβλήματα από τα νοσοκομεία της χώρας.

Τέλος, υποστήριξε ότι το δικαίωμα στη σταθερή εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς είναι για τους περισσότερους άπιαστο όνειρο.

Λύση για να ανατραπούν τα παραπάνω, σύμφωνα με τον κ. Κομπότη, αποτελούν η διεκδίκηση και η πάλη διεκδικώντας τα εξής:

-Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια

-Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, καθώς και οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί

-Να υπάρξει μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά, ενώ να παρθούν μέτρα για τα πανάκριβα, όπως τα χαρακτήρισε, ενοίκια στην πόλη της Καλαμάτας.

Επίσης, να υπάρξει γενναία μείωση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ για όλους. Θέσπιση κοινωνικού τιμολογίου για όσους είναι στο ΚΕΑ. Να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

Επίσης, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς. Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.
Π.Μπ.